Bewoners uit woningen gered bij middelbrand Catharinaland | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Bewoners uit woningen gered bij middelbrand Catharinaland

Den Haag - Door een brand in een flatwoning aan het Catharinaland moesten verschillende flatbewoners door de brandweer worden gered.


Omstreeks tien voor half acht vanmorgen brak door onbekende oorzaak brand uit in een woning op de tweede verdieping van een flat aan het Catharinaland.

Brandweereenheden van kazernes Leidschendam-Voorburg, kazerne Archipel en de officier van dienst gingen met spoed ter plaatse en constateerden dat er een flinke brand in de woning woedde, die gepaard ging met veel rook, die ook het trappenhuis in trok.

Vier flatbewoners waren vanwege de rook naar hun balkon gevlucht en die zijn daar met inzet van de hoogwerker vanaf gehaald. Enkele anderen zijn door de brandweer via het trappenhuis en met behulp van vluchtmaskers naar buiten gebracht.

Bij de brandbestrijding en evacuatie van bewoners is de bemanning van beide tankautospuiten ingezet; de brandweer schaalde daarom op naar 'middelbrand'.

Er zijn drie bewoners in de ambulance onderzocht op rookinhalatie. De politie verricht onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Video: Rene Hendriks

Foto's: Machiel Janssen, Rene Hendriks en Naatje van Bijsterveld (via WhatsApp tiplijn 06-15151502)

zpqZQI.jpg

5yWjfJ.JPG

EJJ7mS2

C9BGh0.jpg

EkvtCR.jpeg

3gw7ZE.JPG

vRe8rI.JPG

nIP7MA.JPG

2AY5Hq.JPG

aitcub.JPG

Ksuuhb.JPG

1zOsik.JPG

vcyumV.JPG