Grote brand Jacoba van Beierenlaan Delft | Regio15.nl

Grote brand Jacoba van Beierenlaan Delft

th-smrf_4554Om even over half elf is er een brand uitgebroken in een pand aan de Jacoba van Beierenlaan in Delft.

De brandweerpost van Delft bevindt zich daar vlak in de buurt en vandaar dat de brandweer snel ter plaatse was.

Gelijk na aankomst werd opgeschaald naar 'middelbrand' en 10 minuten later naar 'grote brand'. Het betreffende pand is een portiekwoning met 4 bouwlagen. De brand is ontstaan in een woning op de 2e bouwlaag en was aan twee kanten uitslaand, vandaar de opschaling naar 'grote brand'.

De brand is vermoedelijk ontstaan als gevolg van een explosie dan wel een explosieve verbranding. Hierdoor is in elk geval een raamkozijn naar buiten geslagen en de bovengelegen woning is eveneens zwaar beschadigd. De oorzaak van de explosie is vooralsnog onbekend.

Er zijn een aantal ambulances gealarmeerd alsmede het Mobiel Medisch Team. Naast de brandweer van Delft zijn tevens brandweereenheden uit Rijswijk, Pijnacker-Nootdorp en Den Hoorn ter plaatse gegaan.

Alle woningen in het portiek zijn ontruimd en de bewoners zijn tijdelijk opgevangen op de brandweerkazerne. Er wordt tijdelijke vervangende woonruimte voor hen gezocht. Met name de getroffen woning en de woning erboven zijn voorlopig onbewoonbaar.

Rond kwart over elf is het sein 'brand meester' gegeven.

De bewoner is met brandwonden vervoerd naar het Reinier de Graaf ziekenhuis. Een politieman heeft wat rook geïnhaleerd en is voor controle naar het ziekenhuis gebracht. Een oudere vrouw is ook voor controle vervoerd, maar haar toestand had verder niets met de brand te maken.

Zie ook het persbericht.

Foto's: Sonja Ferwerda

Video: Youtube
{youtube}3ykpTBZWp14|724|590|false{/youtube}

Video: Ferrie van der Geer
{flv}20091217|724|424|false{/flv}

smrf_4541

smrf_4554

smrf_4559