Middelbrand in restaurant 'Artusi' aan de Voorstraat | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Middelbrand in restaurant 'Artusi' aan de Voorstraat

Delft - In een restaurant aan de Voorstraat is vanochtend brand uitgebroken.


De brand brak omstreeks tien over negen uit in restaurant 'Artusi'. De beheerder werd gealarmeerd door de rookmelder, en zag bij aankomst dat er binnen inderdaad rook te zien was. Hierop zijn brandweereenheden van kazernes Delft en Pijnacker-Nootdorp ter plaatse gegaan.

Vrij snel na aankomst van de brandweer werd opgeschaald naar 'middelbrand'. Een naastgelegen pand voor begeleid wonen is tijdelijk ontruimd geweest; de bewoners en begeleiders werden tijdelijk opgevangen in een school om de hoek. Omstreeks kwart voor tien konden zij hun eigen pand weer binnen.

Ook de woningen rechts van het brandadres zijn tijdelijk ontruimd. Nadat de brandweer geventileerd had en gecontroleerd dat er geen koolmonoxide meer aanwezig was, mochten ook die bewoners weer terugkeren.

De brand heeft veel schade veroorzaakt in het restaurant. Ook de woning direct boven het pand heeft forse schade opgelopen, en is mogelijk voorlopig onbewoonbaar. De brandweer is momenteel bezig met het ventileren van het pand. Stichting Salvage komt ter plaatse om de bewoners en de eigenaar van het restaurant te helpen met het beperken van de schade.

Video: via WhatsApp

Video: Bas den Bleker, via WhatsApp

Foto's en video: Rene Hendriks

IPqB6L.JPG

G0lEsn.JPG

DRohQc.JPG

P1Es1O.JPG

M9R7VR.JPG

a4VFDd.JPG

569GPU.JPG

1aoRJ8.JPG

Gl38wA.JPG