Brand in trein op Station Hollands Spoor | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Brand in trein op Station Hollands Spoor

Den Haag - Op Station Hollands Spoor is vanmiddag brand ontstaan in een trein.


De Sprinter stond op Spoor 1 en volgens de brandweer is de brand ontstaan in de toiletruimte. Er kwam veel rook uit de trein.

De brandweer rukte uit met twee tankautospuiten, een hoogwerker en een hulpverleningsvoertuig. Vrij snel na aankomst van de brandweer is opgeschaald naar 'middelbrand'. Dit om genoeg water naar de brand te kunnen krijgen.

Ten tijde van het uitbreken van de brand zater er passagiers in de trein. Alle passagiers hebben de trein op tijd kunnen verlaten. Twee medewerkers van de NS zijn door ambulancepersoneel onderzocht op rookinhalatie. Zij hoefden niet voor verdere behandeling worden vervoerd naar het ziekenhuis.

Overgens niet de eerste keer dat er brand in ontstaan in de eerste klasse van hetzelfde treintype. Zie daarvoor deze link en deze link. Ook de brand van vanmiddag is aangemerkt als 'verdachte brand'.

De brandweer heeft de trein rond kwart over drie weer overgedragen aan de NS. Die gaan bepalen wat er verder met de trein gaat gebeuren en of er een onderzoek komt naar de brand.

Update: 9-3 weer een vergelijkbare brand op het station van Haarlem.

Update: Op zondag 2 april 2017 heeft de politie een 22-jarige man uit IJmuiden aangehouden voor treinbrandstiching. Deze man wordt ervan verdacht brand te hebben gesticht in treinen bij station Amsterdam Sloterdijk, station Zandvoort, station Den Haag Holland Spoor en station Haarlem.

Naar aanleiding van de treinbranden is een onderzoek opgestart waarbij de 22-jarige IJmuidenaar in beeld kwam als verdachte. Deze man is enige tijd geobserveerd door de politie en kon op zondag 2 april op heterdaad worden aangehouden in een trein op station Amsterdam Centraal waar hij net brand had gesticht in de Sprinter van Amsterdam Sloterdijk naar Amsterdam Centraal. Zie hiervoor het persbericht van de Landelijke Eenheid.

De politie komt graag in contact met getuigen van deze brand in station Holland Spoor maar uiteraard ook voor de overige branden. U kunt zich melden via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Foto's en video: Dejan Jeremic en Rene Hendriks

DEGt4v.JPG

VcNHD7.JPG

RBhfPl.JPG

M3UgQ2.JPG

MKj36X.JPG

MDdXms.JPG

wl4nNn.JPG

5DZP2Q.JPG

FLPe7p.JPG

ftV1iR.JPG

DjgDR1.JPG

fDGrGj.JPG

svgVs8.JPG

tMTfAH.JPG

TxtUxI.JPG

Us5a44.JPG

HCE40H.JPG

RPVU4y.JPG

PaP9DH.JPG

5vqpOr.JPG