Brand in scooter bereikt woning Albert Cuypstraat | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Brand in scooter bereikt woning Albert Cuypstraat

Den Haag - Een brand in een uitbouw achter de woningen aan de Albert Cuypstraat is opgeschaald naar 'middelbrand'


Het vuur is vermoedelijk ontstaan in een scooter die in de achtertuin gestald stond, en heeft zich uitgebreid naar de uitbouw. 

In de tuin wordt regenwater opgevangen in allerhande bakken en emmers, om de planten mee te besproeien. Deze watervoorraad kwam nu goed van pas om mee te blussen. Een bewoner die nog een bluspoging met de emmers water had ondernomen, ademde rook in en is daarvoor verzorgd in de ambulance. Ook vier anderen zijn in de ambulance onderzocht.

De brand had zich bij aankomst van de brandweer inmiddels behoorlijk ontwikkeld, en was al doorgeslagen naar de woning zelf. Brandweermensen blusten de brand en ventileerden de woning om de rookschade zoveel mogelijk te beperken. Desondanks zal de schade aan het interieur aanzienlijk zijn. Ook de bovengelegen woningen liepen forse schade op door de brand.

Team Brandonderzoek zal onderzoek gaan doen. Dat betekent niet noodzakelijkerwijs dat er opzet in het spel is, maar wel dat men wil leren van het ontstaan en verloop van deze korte maar hevige brand.

Foto's en video: Piet de Ruyter

IESSAc.JPG

Pk9aj4.JPG

eJrKyN.JPG

w Peen6153

w Peen6118

w Peen6152