Mobiele kraan in brand op de A12 | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Mobiele kraan in brand op de A12

Zoetermeer - Een brand in een mobiele kraan heeft vanochtend tot een lange file geleid op de A12.


Omstreeks tien voor half zeven ontstond er door onbekende oorzaak brand in de motor van een mobiele kraan, die reed op de rijbaan richting Den Haag.

De bestuurder heeft zijn voertuig vlak voor de afrit Zoetermeer/Pijnacker (ter hoogte van Siemens) op de vluchtstrook tot stilstand gebracht en heeft de brandweer gebeld. Deze heeft bij de brandbestrijding korte tijd twee tankautospuiten ingezet en schaalde op naar 'middelbrand'.

Als gevolg van de brand is één rijstrook van de hoofdrijbaan afgesloten. Ook de afrit Zoetermeer/Pijnacker werd afgesloten. Dit leidde ogenblikkelijk tot een flinke file richting Den Haagl; de staart stond op een gegeven moment tot Waddinxveel.

Omstreeks zeven uur had de brandweer de brand onder controle. Het kan nog wel even duren alvorens de kraan is afgevoerd en het verkeer weer vrije doorgang heeft.

Update 07.30: de rijstroken van de hoofdrijbaan en de afrit Zoetermeer/Pijnacker zijn weer open. Na de spits zal men de mobiele kraan gaan bergen. De schade aan de kraan zal enorm zijn.

Video en foto's: Rene Hendriks

RUVun1.JPG

pPWK87.JPG

LCMMKT.JPG

iwVO3m.JPG

TA7sLd.JPG

8B8qT9.JPG

TuG3NX.JPG