Zeer grote brand in centrum van Delft | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Zeer grote brand in centrum van Delft

Delft - In het centrum van Delft is in de nacht van zondag op maandag een zeer grote brand ontstaan.


De hulpdiensten werden omstreeks kwart over twee gealarmeerd voor een brand in een gebouw aan de Hippolytusbuurt midden in het centrum van Delft.

Ter plaatse bleek er brand te zijn in restaurant 'Bistro De Pijpenla'. De brand dreigde over te slaan naar de aangrenzende gebouwen. De brandweer schaalde al snel op naar 'middelbrand' en uiteindelijk naar 'zeer grote brand'. 

De brand wordt bestreden door brandweereenheden van kazernes Delft, Den Hoorn, De Lier met ondersteuning van Wateringen, Rijswijk, Zoetermeer en Pijnacker. 

Update 3:22 uur: Diverse woningen zijn ontruimd. Ongeveer dertig bewoners van die woningen staan in de kou buiten op straat. Vanwege de ontruimingen zijn er onder andere twee ambulances ter plaatse gekomen. 

Update 3:41 uur: Burgemeester Marja van Bijsterveldt is ook bij het brandadres aangekomen. De burgemeester is in contact met de ontruimde bewoners en steekt hen een hart onder de riem. De burgemeester heeft uiteindelijk persoonlijk het stadhuis geopend, waar de bewoners tijdelijk konden worden opgevangen.

Update 4:15 uur: De brandweer gaat er vooralsnog van uit dat de brand is ontstaan in de keuken van restaurant 'Bistro de Pijpenla'. De burgemeester spreekt de geëvacueerde bewoners toe, merendeel van hen kan straks weer terug naar de woning.

Update 4:25 uur: Brand Hippolytusbuurt is geblust. Bewoners van omliggende woningen kunnen na metingen brandweer weer terugkeren naar huis.

Video: Daan van den Ende

Foto's: Daan van den Ende, Rene Hendriks

fCdngC.JPG

sAkjkC.JPG

C4azDt.JPG

HuoSOP.JPG

sAkjkC.JPG

Yj3D6E.jpg

CJrbbF.JPG

xvmUIn.JPG

EzFT0n.JPG

lDPIh3.JPG

Jyakng.JPG

7aOrBY.JPG

kfx8Gq.JPG

aab5vs.JPG

NCA6WC.JPG

De brandweer is met een kettingzaag het restaurant binnen gegaan. Er worden vermoedelijk sloopwerkzaamheden uitgevoerd om er zeker van te zijn dat de brand uit is. 

Q2N8gi.JPG

Ahq7By.JPG

u0AF3o.JPG

pMghC5.JPG

YY5U9d.JPG

jXSqpQ.JPG

qNluUZ.JPG