Beetje asbest vrijgekomen bij brand in garage | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Beetje asbest vrijgekomen bij brand in garage

Delfgauw - Vanmorgen heeft er een brand gewoed in een gebouw aan de Delftsestraatweg.


Rond tien voor tien werden brandweerlieden van kazernes Pijnacker-Nootdorp en Delft opgeroepen voor een brand. Toen zij ter plaatse kwamen troffen zij daadwerkelijk brand aan.

De brand werd bestreden door de bemanningen van beide tankautospuiten waardoor opgeschaald werd naar 'middelbrand'. Het brandende object betreft een schuurtje, wat in gebruik was als garage. 

Op het moment dat er brand uitbrak was een bedrijf bezig met asbestsanering in een bouwdeel naast het brandende object. Door de brandweer zijn extra maatregelen genomen om tegen te gaan dat de asbest zich nu door de brand gaat verspreiden.

De AGS (adviseur gevaarlijke stoffen) is ter plaatse gevraagd om te bepalen of er uiteindelijk inderdaad asbest is vrijgekomen. Als dat het geval blijkt, zullen in eerste instantie de brandweermensen een ontsmettingsprocedure moeten ondergaan, maar zal er daarna mogelijk ook een schoonmaakactie gestart worden om de omgeving van het brandadres door een gespecialiseerd bedrijf te laten reinigen.

Door de brand is de Delftsestraatweg in beide richtingen afgesloten. Het is niet duidelijk of de brand is ontstaan door de asbestsaneringswerkzaamheden, of dat er een andere oorzaak is.

Update 12:15: De brandweer maakt bekend dat er een 'minimale' hoeveelheid asbest is vrijgekomen. De besmetting beperkt zich tot het terrein zelf.

Video: Daan van den Ende

Video: Petje de Gekste

Foto's: Daan van den Ende

s74k7J.JPG

kWALjs.JPG

KsR8GD.JPG

5XbDU8.JPG

YOdhUW.JPG

E30yBq.JPG

XfeH6n.JPG

9bmc8T.JPG

7FaeNd.JPG

dYqK1I.JPG

gLCnQf.JPG

caBbDU.JPG

LHMgqe.JPG

Lie5vi.JPG

TYhqYo.JPG

UGedbS.JPG

IlfpJ7.JPG

m38wYY.JPG

lLKLhV.JPG

z1Hujd.JPG