Brand op boot breidt zich uit Boomsluiterskade | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Brand op boot breidt zich uit Boomsluiterskade

Den Haag - Een brand op een plezierboot 'Dagaz' ontwikkelde zich vanmiddag snel.


Het scheepje lag afgemeerd aan de Boomsluiterskade, toen het door onbekende reden in brand vloog. Het gemiddelde plezierjachtje zit vol met plastic en brandbare materialen, dus het brandt fel en breidt zich snel uit. Bovendien gaat zo'n brand gepaard met veel rook, door de vele kunststof materialen die in een boot verwerkt zitten.

Ook deze brand was daarop geen uitzondering. De zwarte rookwolken werden van grote afstand gezien. Door de hitte raakte een geparkeerde Porsche Cayenne ook al snel in brand; en ook deze is volledig verloren gegaan. Een tweede auto liep forse schade op door de hitte van de brand.

De brandweer schaalde in eerste instantie op naar 'middelbrand'; later werd er weer afgeschaald naar 'kleine brand'.

Video: Ruben van Essen en Robert Johnson via onze WhatsApp tiplijn

Foto's: Robert Johnson en Ruben van Essen

ZGhfRN.JPG

2Q1QrH.jpg

Le5DAQ.jpg

XDciDp.JPG

W5zA5q.jpeg

j7ZcVK.JPG

6h78Hb.JPG

zCe2Th.JPG

fF4HYx.JPG

sbVlqo.JPG

snTZs4.JPG

bDWZ84.JPG

JbEBXx.JPG

kydMxX.JPG

zArYte.JPG

beBhmq.JPG

BkIOL4.JPG

NJDGfT.JPG

PUiAse.JPG

r0uVIY.JPG

EIjRMX.JPG

Tijdens de brand vond een omstander het nodig om de afzettingen op de Pletterijkade te negeren en hierbij de agenten ter plaatse voor van alles en nog wat uit te maken. Hij is aangehouden. Lees het hele verhaal op de Facebookpagina van Politiebureau Hoefkade, Schilderswijk/Stationsbuurt/Rivierenbuurt.

s3z9HV.JPG

Het bootje, wat inmiddels vol verontreinigd bluswater zat, zakte steeds verder het water in. Omdat er vrees was dat de boot in korte tijd zou gaan zinken, werd er een actie op touw gezet om de boot boven de waterlijn te houden. Zodat het bedrijf wat de boot daadwerkelijk uit het water zou gaan halen, dit kon doen als de boot nog dreef.

XcVqoN.JPG

hkRyov.JPG

2PbY8Y.JPG

1DfYFN.JPG

Ecx2k8.JPG

UZLMC4.JPG