Brand in studentencomplex Asstraat Den Haag | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Brand in studentencomplex Asstraat Den Haag

Den Haag - Rond tien voor half tien is brand uitgebroken in een centrale meterkast van een studentencomplex aan de Asstraat in Molenwijk. De brand ging gepaard met veel rook en dat trok naar alle etages.


21 woningen van het complex zijn door de hulpdiensten ontruimd, enkele bewoners zelfstandig en een groot aantal bewoners zijn door de brandweer met vluchtmaskers uit hun woningen gehaald.

De brandweer schaalde hierbij op naar middelbrand. De brand werd geblust en hierna werd het brandweerpersoneel ingezet voor het controleren en ventileren van de 21 woningen. De deuren van de woningen waar niet open werd gedaan, moest door de brandweer voor de zekerheid geforceerd worden met de "gemeentesleutel".

De ontruimde bewoners stonden vlak na de brand buiten voor het portiek en in de binnentuin van het studentencomplex. Meerdere bewoners hebben (te veel) rook ingeademd en daarvoor zijn er in totaal 4 ambulance's ter plaatse gestuurd.

Uiteindelijk zijn er meer dan 10 bewoners door ambulancepersoneel onderzocht op rookinhalatie; drie daarvan zijn vervoerd naar het ziekenhuis voor verder onderzoek.

De ontruimde bewoners werden tijdelijk opgevangen in een HTM-bus op de Rijswijkseweg. De Gemeente, Staedion en Salvage hebben samen gekeken met de hulpdiensten of terugkeer naar de woningen mogelijk was. De bewoners van 3 woningen mochten na enige tijd weer terug hun woning in. De overige 18 woningen zijn voorlopig onbewoonbaar door rookschade en/of de uitgevallen electriciteit. De meeste bewoners hebben zelfstandig een andere slaapplaats geregeld, voor de rest van de bewoners regelt de Gemeente een slaapplaats.

Door de brand is de technische installatie van het gehele studentencomplex uitgevallen. Hierdoor hebben alle 110 woningen van het complex geen centrale verwarming en geen warm water. Medewerkers van Stedin zijn druk bezig om de schade te herstellen en de installatie weer werkend te krijgen.

Video en foto's: Sander Paardekooper

dcGXEA.JPG

sAEWvy.JPG

Ua083t.JPG

DTJehK.JPG

w Asstraat SBF57419

w Asstraat SBF57457

w Asstraat SBF57469

w Asstraat SBF57493

kQUWDc.JPG

xMRhyy.JPG