Uitslaande brand in woning Newtonstraat | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Uitslaande brand in woning Newtonstraat

Den Haag - Een forse brand in een woning aan de Newtonstraat heeft vanmiddag een groot deel van de eerste verdieping verwoest.


Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen er uit. Het personeel van beide autospuiten werd ingezet, en er werd dus opgeschaald naar 'middelbrand'.

Een van de bewoners is per ambulance met spoed (A1) naar het ziekenhuis vervoerd; onder andere met brandwonden. Hij liep de brandwonden op toen hij zijn kat wilde redden.

De bewoner is uiteindelijk door politiemensen uit huis gehaald en daarbij hebben de agenten ook rook ingeademd. Zij zijn door de bemanning van de ambulance gecontroleerd, maar uiteindelijk niet naar het ziekenhuis vervoerd. Hoe het uiteindelijk met de kat is afgelopen, is nu nog onduidelijk. 

Update 16:40: De kat is gezien in een parkje naast het pand. Blijkbaar is het dier dus op tijd naar buiten gevlucht. Het dier is wel in paniek en moeilijk te pakken, maar is dus in ieder geval nog in leven. Team Brandonderzoek is ook opgeroepen. Dat betekent niet noodzakelijkerwijs dat er opzet wordt vermoed, maar wel dat men wil weten hoe deze brand zo snel zo fel heeft kunnen worden.

Update 17:57: De politie maakt bekend dat de 53-jarige bewoner van het huis is aangehouden. De reden waarom dat kon de politie nog niet bekend maken. Mogelijk heeft de bewoner zelf zijn woning in brand gestoken of heeft nagelaten de brand te tijdig te blussen. Team Brandonderzoek (TBO), een speciaal team van de brandweer, doet onderzoek in de woning. 

Update 21:33: Bij het controleren van de ondergelegen woning op mogelijke aanwezigheid van bewoners en huisdieren, is bij toeval een hennepkwekerij met 242 planten ontdekt. De politie heeft een Plaats Delict (PD) afgezet. De recherche doet onderzoek. Er is geen verband tussen de hennepkwekerij en de brand. Eneco heeft geconstateerd dat er sprake is geweest van diefstal van stroom.

Foto's: Donny Kooistra en Martijn (via WhatsApp)

w IMG 0546 1

w IMG 0547 1

w IMG 0548

8ESwPU.JPG

JCPIZ1.JPG

AcJ68y.JPG

LwGA30.jpg

Xo0PwR.JPG

MG0flr.JPG

GEd9zj.JPG

rJnVfS.JPG

5WRx4J.JPG

NPmYgM.JPG

Movxs9.JPG

EgNoNk.JPG

Een passant die onder het lint door wilde en de hulpverlening hinderde, werd aangehouden. Hij is daarna naar het politiebureau overgebracht.

MttFNT.jpg

NQvBy7.jpg

OdSP6H.jpg

aQpya1.JPG

gE5m7k.JPG

z7BLnp.JPG

6LShz0.JPG

vERLb1.JPG

pNms00.JPG

aQpya1.JPG

u8ByIb.JPG