Brand in spouwmuur zorgt voor ontruiming flatgebouw | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Brand in spouwmuur zorgt voor ontruiming flatgebouw

Den Haag - Een pand wat 'bijna af' is , heeft vanmiddag schade opgelopen bij een brand.


Er brak (mogelijk door de afbouwwerkzaamheden) brand uit in de spouwmuur isolatie. Dat zorgde voor een flinke rookontwikkeling.

Het pand is nog niet volledig opgeleverd, maar behalve de bouwvakkers lopen er dus ook al bewoners rond. Iedereen werd geevacueerd, wat betekende dat zo'n 20 bewoners de werkzaamheden van de brandweer vanaf de overkant moesten volgen. Door het mooie weer van dat moment was dat niet oncomfortabel.

De brandweer zette het personeel van beide autospuiten in, en schaalde dus op naar 'middelbrand'. Ook werd uit voorzorg een tweede hoogwerker opgeroepen, maar de inzet daarvan bleek uiteindelijk niet nodig.

De spouwmuur werd op diverse plekken opengebroken; om te blussen, en om te controleren tot waar de brand gevorderd was. Toen de brandweer er zeker van was dat de spouw niet meer brandde, werd alles weer ingepakt. Dat betekende dat ook het tramverkeer wat eerder stilgezet was, weer hervat kon worden. Ook de bewoners mochten daarna weer naar binnen.

Er zullen wel wat herstelwerkzaamheden nodig zijn, maar de verdere oplevering van het gebouw loopt waarschijnlijk niet veel vertraging op.

Video: Rene Hendriks

Foto's:  Wouterjan Stikkel, Rene Hendriks
w C i7tDXXgAA2qqB

gPOkiU.JPG

g4bE9G.JPG

n0dBaE.JPG

6xf0GO.JPG

OkJWPX.JPG

Ym88RW.JPG

QTmT84.JPG

S24mwU.JPG

5h2O7v.JPG

lrDyI2.JPG

TUiPZn.JPG

OCph8d.JPG

W7baTY.JPG

3p6gmX.JPG

UvDrBo.JPG