Gewonden en brand bij aansteken BBQ | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Gewonden en brand bij aansteken BBQ

Den Haag - Het aansteken van een BBQ verliep vanavond niet volgens plan in de achtertuin van een woning aan de Piet Paaltjensstraat.


De BBQ wilde niet lekker branden, dus de bewoner pakte een jerrycan benzine om de BBQ wat beter aan te steken. Als resultaat vloog echter de jerrycan benzine in brand met de nodige gevolgen.

Omdat het een afgesloten achtertuin was, besloot de bewoner in alle paniek om met de brandende jerrycan door de woning naar de voorzijde te lopen. In zijn tocht naar de voortuin lekte de brandende jerrycan, waardoor in de woning ook brandschade ontstond, onder andere aan een kleed in de gang.

De bewoner die met de brandende jerrycan liep heeft hierbij brandwonden opgelopen aan zijn hand. Een andere bewoner probeerde het brandende kleed uit te trappen. Hij liep echter met slippers aan, dus dat leverde de nodige brandwonden op aan zijn voeten en behoorlijk wat rookinhalatie. Een derde bewoner had ook rook ingeademd.

Nadat de brandweer de brand(resten) geblust had, kwam een ambulance ter plaatse voor de drie slachtoffers. Twee personen zijn ter plaatse nagekeken en de derde (met de brandwonden aan zijn voet) is met spoed per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Salvage is opgeroepen om ter plaatse te komen voor het afhandelen van de schade.

Video en foto's: Sander Paardekooper

w BBQ SBF58296

w BBQ SBF58299

w BBQ SBF58301

w BBQ SBF58306

w BBQ SBF58311

w BBQ SBF58315

w BBQ SBF58323

w BBQ SBF58325

w BBQ SBF58327

w BBQ SBF58329