Brand in hoogspanningsstation Laan van Wateringse Veld | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Brand in hoogspanningsstation Laan van Wateringse Veld

Den Haag - Vanochtend is brand uitgebroken in/bij een transformatorruimte bij het hoogspanningsstation (380 kV) aan de Laan van Wateringse Veld.


De brandweer werd omstreeks tien voor half vijf gealarmeerd omdat er grote rookwolken te zien waren vanaf het pand. Hierop zijn brandweereenheden van kazernes Delft en Rijswijk ter plaatse gegaan.

De brandweerlieden moesten wachten met het betreden van het terrein. Daarbij speelt dat op een dergelijk terrein zeer voorzichtig moet worden gehandeld. Toen medewerkers van Tennet eenmaal ter plaatse waren had de brandweer snel toegang tot het complex.

De brandweer heeft beide tankautospuiten ingezet en schaalde op naar 'middelbrand'. Rond vijf uur is een derde tankautospuit gealarmeerd; die van kazerne Loosduinen.

Volgens de brandweer loopt de stroomvoorziening in de omgeving vooralsnog geen risico. Tennet heeft een deel van de installatie uitgeschakeld en er wordt geschakeld/omgeleid.

De drie transformatoren zijn in 2010 met een mega-transport naar de locatie toe gebracht. Het is nog niet duidelijk of de transformator die nu door brand is getroffen, total-loss is en mogelijk vervangen moet gaan worden.

Foto's en video: Rene Hendriks en Nick van Mourik

RLlNqz.JPG

igTpgL.JPG

c3rxuM.JPG

ktEhyT.JPG

V1W9Wi.JPG

RgMuRU.JPG

j1Ao9k.JPG

T0Tt4l.JPG

wCmX1O.JPG

WcntBc.JPG

RBKWTC.JPG

mQi59H.JPG

iTsTY3.JPG

zdRpdk.JPG

xT2IoE.JPG

adrcm4.JPG

DxVlxk.JPG

sWaZqy.JPG

GiMYBE.JPG

3cfmhc.JPG

Q8S38V.JPG

wT14cy.JPG

lvQyrI.JPG

lCmScU.JPG

KdiXvU.JPG

Q4nErg.JPG