Middelbrand aan het Anna Blamanplein | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Middelbrand aan het Anna Blamanplein

Den Haag - Vanochtend heeft brand gewoed op het Anna Blamanplein; de brandweer schaalde op naar 'middelbrand'.


De brand werd rond kwart over tien ontdekt en ging gepaard met veel rook. Hierop zijn vanuit kazernes Centrum, Laak en Rijswijk brandweereenheden met spoed ter plaatse gegaan.

Vrijwel gelijk na aankomst heeft de brandweer opgeschaald naar 'middelbrand'; beide tankautospuiten zijn ingezet. De brand is ontstaan op het dak van een schuur, gelegen naast de Openbare Basisschool 'Het Galjoen'.

De rook is een aantal woningen in een naastgelegen flat binnengedrongen. Een aantal bewoners heeft daarom haar toevlucht gezocht tot een naastgelegen dak. De basisschool staat eveneens onder de rook; het is nog niet duidelijk of de kinderen daar maandag hun lessen kunnen volgen.

Een aantal huisdieren is door de brandweer in veiligheid gebracht en zij zijn afgevoerd door de Dierenambulance. Een aantal bewoners van de flat is door het ambulancepersoneel onderzocht op rookinhalatie; één van hen is naar het ziekenhuis vervoerd.

Vanwege de rook zijn de woningen op de eerste verdieping van de flat voorlopig onbewoonbaar. De bewoners daarvan waren niet thuis en zij hadden vanwege het weer hun ramen opengezet.

Om een aantal woningen te kunnen controleren heeft de brandweer van vier woningen de voordeur moeten forceren.

Video: Donny Kooistra

Foto's en video: Donny Kooistra, @ozlxm__en Simon Geleijnse

w DA0fxAxWsAARP8m

w SimonGeleijnse

4Zo1hj.JPG

4U9ntl.JPG

D7Nuj5.JPG

rvTSfQ.JPG

GZcJip.JPG

zv6USt.JPG

5IvDGy.JPG

lRosLF.JPG

GPkokK.JPG

flQ2tk.JPG

xc4OGT.JPG

v0lxnV.JPG

BXmOTH.JPG

mf6RTH.JPG

L5cmbL.JPG

1c0ojl.JPG