Dode bij brand in gevangeniscomplex Scheveningen | Regio15.nl

Dode bij brand in gevangeniscomplex Scheveningen

Den Haag - Bij een brand in de Penitentiaire Inrichting Scheveningen aan de Pompstationsweg is een persoon overleden.


Even over half één vannacht werd de brandweer gealarmeerd voor een automatische melding in de PI. Niet lang daarna werden ook enkele ambulances en het Mobiel Medisch Team gealarmeerd. De brandweer schaalde snel op naar 'zeer grote brand'.

Bij de brand zijn brandweereenheden ingezet van kazernes in Den Haag en Leidschendam-Voorburg, met ondersteuning uit onder andere Wateringen, Wassenaar en Pijnacker-Nootdorp.

Deze classificatie zegt niet direct wat over de omvang van de brand, maar wel hoeveel mensen en materieel nodig zijn om deze te bestrijden en om eventuele slachtoffers te evacueren.

Branden in gevangenissen zijn altijd bijzondere inzetten. Niet alleen kan niet iedereen 'zomaar' wegvluchten (dat zou ongewenst zijn in een gevangenis) maar er moet ook rekening worden gehouden met een mogelijke poging van gedetineerden om te ontsnappen.

In samenwerking met het personeel heeft de brandweer een vleugel ontruimd in verband met rookontwikkeling. Bij deze brand is uiteindelijk één persoon overleden. Het is niet bekend of andere personen gewond geraakt zijn.

Foto's: Dejan Jeremic, Roy Wolters, Patrick Kramer

LitFYl.JPG

wB5MT7.JPG

5L4HS4.JPG

oPgCQ7.JPG

5007am.JPG

VHLpOP.JPG

duClAq.JPG

ybhF7I.JPG

sbNuRe.JPG

xFXCUx.JPG

KcXoCA.JPG

6BTcDs.JPG

X8Gubd.JPG

Kz0Fxq.JPG

aRwnsG.JPG

5cRelL.JPG

rA3jz3.JPG