Schade in restaurants bij middelbrand op de Valkenboslaan | Regio15.nl

Schade in restaurants bij middelbrand op de Valkenboslaan

Den Haag - In een restaurant aan de Valkenboslaan heeft dinsdagavond een flinke brand gewoed.


De brandweer kreeg rond elf uur in de avond een melding binnen dat er brand was ontstaan restaurant 'Swingin Safari', op de hoek met de Buijs Ballotstraat. Eenmaal ter plaatse werd direct opgeschaald naar 'middelbrand' omdat de inzet van meer brandweerpersoneel noodzakelijk was. 

Bij de brand kwam in korte tijd veel rook vrij. Ondanks snel optreden van de brandweer kon niet voorkomen worden dat de brand via de ventilatie naar een naastgelegen restaurant oversloeg.

De brand is brand ontstaan in de keuken en de vlammen hebben zich via de rookafvoer verspreid naar een dakje boven het restaurant. Daar is de brand uitslaand geweest. Omwoners hebben gezien dat de brand begon bij een pannetje waarin de vlam was geslagen. 

Het restaurant was tijdens het uitbreken van de brand wel geopend. Een aantal bezoekers van het restaurant zat nog binnen toen de brand uitbrak; zij hebben het restaurant zelfstandig kunnen verlaten. De eigenaar van het restaurant heeft nog een vergeefse poging gedaan om de brand te blussen. Hij is door ambulancepersoneel onderzocht op rookinhalatie, maar hoefde niet te worden vervoerd.. 

De schade door de brand is groot. Ook een naastgelegen restaurant en twee bovengelegen woningen moesten na het uitbreken van de brand ontruimd worden. Het naastgelegen restaurant liep veel schade in de keuken op. Er wordt onderzocht of de bewoners van de woningen terug naar hun woning kunnen. Uit één van de woningen is een kat gehaald. De dierenambulance heeft de kat meegenomen. Het is onbekend of de kat gewond is. 

Vanwege de inzet van de hulpdiensten was de Valkenboslaan in beide richtingen geheel afgesloten voor het verkeer. 

Video: Judith Boon

Foto's en video: Donny Kooistra

mbyFnF.JPG

WuGE0d.JPG

bw68Xn.JPG

2rehx7.JPG

TlsyY6.JPG

gHSlPL.JPG

ylQIAx.JPG

FNlFh7.JPG

RJI3Bi.JPG

OX98wm.JPG

POjNXY.JPG

f6LvGK.JPG

r0LUgB.JPG

rPYTFv.JPG

6jXr0U.JPG