Brandweerlieden redden kinderen uit brandende woning | Regio15.nl

Brandweerlieden redden kinderen uit brandende woning

Den Haag - Brandweerlieden hebben dinsdagavond kinderen gered uit een brandende woning aan de Hoefkade.


De brand werd omstreeks elf uur ontdekt door een buurtbewoner. De buurtbewoner sprak een agent op straat aan en daarop werd de brandweer ingeschakeld.

Bij aankomst van de brandweer kwam er veel rook vrij uit de portiekwoning. De brandweer schaalde op naar 'middelbrand'. In juni jl. werd er in dezelfde straat, een portiek ernaast, vanwege een brand opgeschaald naar het GRIP1 scenario. 

In de slaapkamer van de brandende woning troffen de brandweerlieden twee kinderen aan. Volgens omwoners en de woordvoerder van de brandweer waren de kinderen op dat moment alleen thuis. Een ambulance kwam met spoed ter plaatse, waarop de kinderen zijn onderzocht door ambulancebroeders. Wonder boven wonder raakten de kinderen niet gewond en hoefden zij niet naar het ziekenhuis vervoerd te worden. 

Team Brand Onderzoek (TBO), een gespecialiseerd team van de Brandweer die onderzoek doet naar onder andere oorzaken van branden, kwam ter plaatse en zal nader onderzoek doen naar de brand. Op dit moment is er nog niets bekend over het ontstaan van de brand.

De kinderen zijn herenigd met hun ouders. De getroffen woning is voorlopig onbewoonbaar.

Foto's en video: Daan van den Ende

Wmywey.JPG

7wpPTs.JPG

SVEIR6.JPG

bCvTDJ.JPG

MXjfQw.JPG

vATe0n.JPG

5RwM8G.JPG

em1m5f.JPG

jBUzDU.JPG

uqDffe.JPG

X0m0ki.JPG