Fikse hooibrand op een boerderij in Delfgauw | Regio15.nl

Fikse hooibrand op een boerderij in Delfgauw

Delfgauw - Op de boerderij 'Hoeve Biesland' aan aan de Bieslandseweg is zaterdagavond een fikse brand uitgebroken in een stapel hooibalen.


De brand zorgde voor de nodige rookontwikkeling en was van veraf te zien. De brandweer schaalde al snel op naar 'middelbrand' en heeft extra materiaal opgeroepen. O.a. het 'grootschalig watertransport' met een dompelpomp uit Zoetermeer is ter plaatse geweest. De brandweer heeft in de omgeving een watervoorziening aangelegd op open water. 

Naast het blussen van de brand was de brandweerinzet ook gericht op het beschermen van de naastgelegen stallen tegen brand. Ook heeft de brandweer in de omgeving meetploegen ingezet om de rookverspreiding te monitoren. Het advies was om voor de zekerheid uit de rook te blijven.

De hulpdiensten hebben de hulp ingeroepen van twee graafmachines en een shovel. Hiermee hebben zij het hooi verplaatst zodat de brand goed geblust kan worden.

Video: Sander Paardekooper:


Foto's: Sander Paardekooper en Sam Treewood

2FAo19.JPG

1f02rf.JPG

qKXvDF.JPG

EgLjN6.JPG

G9wVFs.JPG

1xcD2T.JPG

LxNYK3.JPG

3kgttc.JPG

pNRrU7.JPG

pr8Pp5.JPG

G4qeui.JPG

p6zwal.JPG

S2v6cJ.JPG

fOiGfO.JPG

ehiWgC.JPG

p0VJMq.JPG

IPl8nt.JPG

Vandaag (maandag 10 juli) was de brand eindelijk helemaal geblust en kon het opruimen van de slangen en andere materiaal beginnen. (Foto's: Roy Wolters)

lXClOX.JPG

SUwUE7.JPG

g2wpnH.JPG

zwqG7E.JPG

OAEsir.JPG

j2uvxy.JPG

HeYhDb.JPG

2hfw7y.JPG

EgPQ6Z.JPG

WHgQEC.JPG

HVCeL4.JPG

iKrnJ7.JPG