Uitslaande brand in woning Pieter Bothstraat | Regio15.nl

Uitslaande brand in woning Pieter Bothstraat

Den Haag - Een uitslaande brand in een woning aan de Pieter Bothstraat zorgde vanmiddag voor een grote inzet van de hulpdiensten.


Omstreeks vijf uur vanmiddag kreeg de gemeenschappelijke meldkamer Haaglanden meerdere meldingen van een brand in de buurt van de Jan van Riebeekstraat in Den Haag. Vanuit de omgeving zagen meerdere mensen rook en vlammen uit een woning komen. Direct werden meerdere brandweervoertuigen, politie-eenheden en een ambulance ter plaatse gestuurd.

De bewoners van de betreffende woning stonden de brandweer al op te wachten. De eerder ter plaatse gekomen politie agenten waren al begonnen om de omliggende woningen te ontuimen. Ongeveer 12 woningen werden ontruimd en de aanwezige bewoners werden in veiligheid gebracht. Een bewoner in een van de naast gelegen woningen wilde niet door de hoogwerker gered worden. Hij vond het op het balkon veilig genoeg om daar te blijven wachten.

De brandweer had inmiddels een binnenaanval ingezet en wist de eerste vlammen te doven. Ook de rest van de vlammen had de brandweer snel onder controle. Een van de brandweermannan die naar binnen is geweest is nagekeken door ambulancepersoneel, hij kreeg door de brand last van hittestuwing. Ook de bewoner die op het balkon is blijven wachten is later naar buiten gebracht door de brandweer en ook nagekeken in de ambulance.

Het nieuwe brandweervoertuig, de Basis Ontsmettingseenheid is ook ter plaatse geweest om de brandweermensen te ontdoen van roet en as. Ook werd er water uitgedeeld om af te kunnen koelen.

Team Brandonderzoek is ter plaatse gekomen om een onderzoek in te slellen naar de oorzaak van de brand.

Video: Ruben van Essen

Foto's: Bob van Keulen, Nick van der Toorn en Ruben van Essen

znXDEh.JPG

bjkkXj.JPG

xfI8zp.JPG

xi6eyk.JPG

q4Gwit.JPG

fGkxSh.JPG

TrIdFt.JPG

63yVhx.JPG

NK2xWy.JPG

jqUf5J.JPG

el0G25.JPG

0Nzw4k.JPG

bM13sU.JPG

v4mJ1p.JPG

LEEeqC.JPG

b75T9x.JPG

Ct2vCJ.JPG