Zeer grote brand in bedrijfspanden aan de Hooipolderweg | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Zeer grote brand in bedrijfspanden aan de Hooipolderweg

Den Hoorn - Bij een bedrijf aan de Hooipolder woedt momenteel een zeer grote brand.


De brand werd ontdekt rond kwart voor elf en binnen één minuut werd al opgeschaald naar grote brand en na 6 minuten naar 'zeer grote brand'. Mogelijk heeft de brand zich al geruime tijd binnenshuis kunnen ontwikkelen voordat deze uitslaand werd.

De vlammen slaan uit het dak van het pand en de rook is tot ver in de omgeving te zien. Er zijn ontploffingen te horen en mensen zijn bezig om snel auto's weg te halen.

De brand wordt bestreden door brandweereenheden uit Delft, Den Hoorn, Schipluiden, Wateringen, Den Haag, Leidschendam-Voorburg en Rijswijk, met ondersteuning uit onder andere De Lier, Monster, Zoetermeer en Pijnacker-Nootdorp.

Bij de brand komt veel rook vrij. Deze trekt in de richting van het Westland. Er zijn meetploegen onderweg om metingen te doen.

Medewerkers van een nabijgelegen kleding inzamel bedrijf hebben geprobeerd om de busjes weg te rijden, maar moesten die pogingen al snel staken. Het brandende pand moet als verloren worden beschouwd; voor de naastgelegen panden moet worden gevreesd.

Update 23:00: Er is 'GRIP1' afgekondigd. Dat betekent dat er op bestuurlijk niveau gecoordineerd gaat worden tussen de diverse overheidsdiensten.

Update 23.10: De brand is zeer fel en de brandweer lijkt afstand te gaan nemen tot het object. Het grootschalig watertransport wordt op dit moment aangelegd. Een tweede brandweerpeloton met vier tankautospuiten uit Den Haag en Wateringen is gealarmeerd. Er zijn ook extra hoogwerkers gealarmeerd.

Update 23:20: De rook is gedraaid; de rook gaat nu in richting van Schipluiden en De Lier

Update 23:25: De eigenaren van de panden op het terrein worden opgevangen en hen wordt gevraagd wat er in hun bedrijven ligt opgeslagen, zodat de brandweer zich een beeld kan vormen van de eventuele gevaren. De burgemeester is ook ter plaatse.

Update 23:30: Het pand van 'Dalsem' begint nu ook te branden.

Update 23:45: De brandweer adviseert om deuren en ramen gesloten te houden en ventilatiekanalen uit te zetten in verband met de rook.

Update 23:55: Er wordt nog een peleton brandweervoertuigen ter plaatse gestuurd, waaronder zelfs een voertuig uit de buurregio Hollands-Midden. Er worden ook meerdere hoogwerkers ter plaatse gestuurd om de brand 'van bovenaf in te pakken'.

Update 23:58: Westland Infra is onderweg voor assistentie om elektra en gas af te sluiten.

Update 23:59: De brand woedt bij de kledinginzamelaar, bij een scooterhandel 'Lease Express' en een gedeelte van het bedrijf 'Dalsem'. Benfried en 'Sunder bromfietsen' lijken gespaard te blijven.

Update 00:13: De brandweer zet meetploegen in en zet in op behouden van aangrenzende panden. De Woudseweg tussen de Rijkstraatweg en de Harnasdreef is afgesloten voor het verkeer

Update 02:30: De brandweer heeft twee 'kranen/grijpers' besteld, waarmee de brandende panden gesloopt zullen gaan worden. Hierdoor kan de brandweer de brand beter blussen.

Update 07:30: Kijk hier voor het persbericht van de brandweer. Het sein 'brand meester' is zojuist gegeven.


Foto's en video: Donny Kooistra, Daan van den Ende, Brian Roeten, Danny Botman, Tim de Kleyn, Joey Bremer, Nick van Mourik, Patrick Kramer, Marcel Hillebrand, Sep Driessen, Remy Steijger en via onze WhatsApp tiplijn

mOgaPm.JPG

QARnng.JPG

w qiiB5fM3DbXq4xv

ig0TYT.JPG

Y8Frkf.JPG

0G3aqG.JPG

lZEX62.JPG

6JxaMO.JPG

ILG5L7.JPG

pwVHDJ.JPG

w 3bSGNVipa8yxmm0KekyF
De brand gezien vanuit Kwintsheul

hDHFMb.JPG

wsgWkq.JPG

5uHwnD.JPG

M7mJaQ.JPG

w gh7LugCFqlselVPuqi70

w luJMsLklyuEolls1Pqyt

vQGuN2.JPG

0zkmrS.JPG

G8QpM1.JPG

BYsV9t.JPG

w IMG 7561

w IMG 7564

iqDgrT.JPG

bvSlze.JPG

UvMxtj.JPG

TxHQA6.JPG

fw8fmc.JPG

P6yJhQ.JPG

wmUBR2.JPG

Z38m4v.JPG

AhxZnZ.JPG

CFBfEf.JPG

z7m47T.JPG

Q4AsEk.JPG

qKX3R6.JPG

NtF7Nf.JPG

w 5ZcRyIMiY2nMvCN0wvdw
De brand gezien vanuit het centrum van Den Hoorn.

uOuuVb.JPG

Y4JKiT.JPG

xCkKNl.JPG

2aJjKt.JPG

hD52TK.JPG

Ve1XFD.JPG

ErFdGD.JPG

2S8bE3.JPG

JRlltm.JPG

o79OuL.JPG

YdXs76.JPG

pRv9Wk.JPG

2S8bE3.JPG

KnaP9k.JPG

pF8z0i.JPG

qWUF2U.JPG

Cz9SKP.JPG

91nVPG.JPG

De brand gezien vanaf de Lookwatering in Delft.

w sep1

w remy

De volgende ochtend is de brandweer nog altijd druk in de weer. Bij het daglicht is de enorme schade goed zichtbaar.

p9K5wB.JPG

1vllq9.JPG

G0LDv3.JPG

yvFUZt.JPG

GoI8ng.JPG

WKvSk0.JPG

eDSlvV.JPG

Pz8GXE.JPG