Zeer grote brand bij bedrijfspand Den Hoorn | Regio15.nl

Zeer grote brand bij bedrijfspand Den Hoorn

Den Hoorn - Op zondagavond 27 augustus 2017 omstreeks 23 uur kreeg de brandweer meerdere meldingen van een brand in een bedrijfspand aan de Hooipolderweg in Den Hoorn.


De rook die vrijkomt bij de brand is tot in de verre omtrek te zien. Bij de brand zijn geen gewonden gevallen.

De brand woedt in een groot bedrijfspand met meerdere bedrijven. Het achterste deel van het pand moet als verloren worden beschouwd en is deels ingestort. De brandweer zet in op het voorkomen van uitbreiding van de brand naar aangrenzende en omliggende panden. Hiervoor zijn waterschermen en waterkannonnen ingezet. Om meer zicht te krijgen op de brand in het pand zijn er twee sloopkranen ingezet. Voor het blussen van de brand zijn brandweereenheden van veel kazernes in de regio Haaglanden opgeroepen. Ook de brandweer van Benthuizen, regio Hollands Midden, is ingezet. De brandweer is nog ook in de ochtend van 28 augustus 2017 nog volop bezig met bluswerkzaamheden.

Rookontwikkeling
Bij de brand komt veel rook vrij. De rook trekt richting de A4 (Klaas Engelbrechtsweg) over agrarisch gebied. De brandweer heeft in dit gebied metingen verricht naar stoffen in de rook. Uit deze metingen kwam geen indicatie van bijzondere gevaarlijke stoffen, anders dan roet en as die bij een brand gebruikelijk zijn. Bij daglicht laat de gemeente Midden-Delfland een extra onderzoek verrichten in het agrarisch gebied, buiten de bebouwde kom van Den Hoorn. De brandweer gaf het advies aan omwonenden om ramen en deuren te sluiten en ventilatiekanalen uit te schakelen. Ook aan toeschouwers van de brand is het dringende advies gegeven uit de rook te blijven.

Wegafsluitingen
Vanwege de brand is de Woudseweg in Den Hoorn is tussen de Rijkstraatweg en de Harnasdreef afgesloten voor alle verkeer.