Middelbrand in kapsalon in de Jan Hendrikstraat | Regio15.nl

Middelbrand in kapsalon in de Jan Hendrikstraat

Den Haag - Vanmiddag heeft een korte maar felle brand gewoed bij kapsalon 'Achie de Barbier' in de Jan Hendrikstraat.


De brand is om even voor vier uur door nog onbekende oorzaak ontstaan; op dat moment waren er klanten in de zaak. Een jongetje dat getuige was, is naar het naastgelegen politiebureau gerend en heeft daar de brand gemeld. Politie agenten zagen op dat moment aan de achterzijde (waar de binnenplaats van het politiebureau aan grenst) al rookwolken.

Brandweereenheden van kazernes Archipel en Centrum zijn ter plaatse gegaan. Bij de brandbestrijding zijn beide tankautospuiten ingezet. Het nader bericht was dan ook 'middelbrand'.

De brand heeft zware schade veroorzaakt in het pand. Op het moment van uitbreken waren er zo'n 7 tot 8 mensen binnen; zij hebben allemaal zelfstandig het pand kunne verlaten. Er zijn twee personen onderzocht door het ambulancepersoneel op rookinhalatie. Er hoefde niemand te worden vervoerd.

De brandweer heeft omliggende woningen gecontroleerd. Uit een bovengelegen woning is een kat gered door de brandweer, en daarna op het politiebureau ondergebracht. De kat is door de dierenambulance gecontroleerd, maar niet meegenomen.

Rond kwart over vier kon het sein 'brand meester' worden gegeven. De politie onderzoekt hoe de brand is ontstaan.

Foto's en video: Rene Hendriks

KRH6go.JPG

mmwij4.JPG

UXKgku.JPG

QpHFuz.JPG

qqVYhb.JPG

HPtPPU.JPG

RNxKVL.JPG

Tuqgpz.JPG

lqboPi.JPG

lVHrZ1.JPG