Surveillerende motoragent ontdekt brand Berestein | Regio15.nl

Surveillerende motoragent ontdekt brand Berestein

Kwintsheul - Een surveillerende motoragent wreef zich vanochtend vroeg twee keer in de ogen.


Hij was op weg om een rondje te maken langs plekken waar de laatste tijd buitenboordmotoren worden gestolen. Toen hij door de Berestein reed, zag hij achter de ramen van de eerste verdieping brand in een woning.

Op aanbellen werd niet gereageerd. Hij bedacht zich geen moment en zette de sirenes van zijn motorfiets aan. Daardoor werden de bewoners van de bewuste woning gewekt. Zij konden daardoor nog op tijd en op eigen kracht naar buiten komen. Het is goed mogelijk dat door het handelen van de motoragent hun levens zijn gered.

De politie centralist schakelde de brandweer in. Zij kwamen ter plaatse en schaalden op naar 'middelbrand'. De brand woedde in een ruimte aan de voorzijde van de woning, op de eerste verdieping; deze is uitgebrand. De rest van de woning liep forse rook- en waterschade op. Stichting Salvage komt ter plaatse om de bewoners bij te staan.

Team Brandonderzoek zal een onderzoek doen naar de oorzaak van de brand. Dat betekent niet per definitie dat er vermoedens zijn van brandstichting, maar dat wordt ook gedaan om te leren en om bijvoorbeeld ontwerpfouten in elektrische apparatuur te ontdekken.

Video en foto's: Rene Hendriks


RJEURw.JPG

z8aWUr.JPG

4gMLV6.JPG

upzpvA.JPG

qWBkJd.JPG

a6Kgnv.JPG

1dTiON.JPG