Middelbrand in serviceflat aan de Cees Laseurlaan | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Middelbrand in serviceflat aan de Cees Laseurlaan

Den Haag - Vanmiddag heeft brand gewoed in een woning aan de Cees Laseurlaan.


De brand in de woning op de vijfde verdieping van de serviceflat 'Clingenbosch' is om even voor half zes ontstaan. Vlak hiervoor was de verlichting in de betreffende woning en 11 andere woningen uitgevallen.

De conciërge die in de donkere woning ging kijken, zag rook toen hij de deur opendeed en belde gelijk de brandweer. Hierop zijn brandweereenheden van kazernes Leidschendam-Voorburg en Leidschenveen ter plaatse gegaan.

De brand in de woning ging gepaard met veel rook. De brandweer heeft bij de brandbestrijding twee tankautospuiten ingezet en schaalde op naar 'middelbrand'. Er moesten 12 woningen worden ontruimd.

Even voor zes uur kon het sein 'brand meester' worden gegeven. De getroffen woning heeft door de brand veel schade opgelopen en is voorlopig onbewoonbaar. Gelukkig zijn er voor zover bekend geen gewonden gevallen; de bewoners van de betreffende woning hadden hun woning verlaten in verband met het uitvallen van de verlichting.

Hoe de brand kon ontstaan is niet bekend. Team Brandonderzoek zal ter plaatse komen om te proberen om de oorzaak te achterhalen. Overigens wordt het probleem c.q. de oorzaak in eerste instantie gezocht in de elektrische installatie.

Update: de getroffen woning is onbewoonbaar. Een aantal van de omliggende woningen zit nog zonder elektriciteit en zijn daarom ook onbewoonbaar. Voor de bewoners zal vervangende woonruimte worden gezocht.

Foto's en video: Rene Hendriks

im5MKk.JPG

h3CoYj.JPG

TZgDn0.JPG

XYTrZY.JPG

UFqlXz.JPG

HiMj1e.JPG

6t62cE.JPG

THzCou.JPG

tWaBLz.JPG

y3lZ34.JPG

wnGi6y.JPG