Strandtent 'Zwoel' verwoest door brand Zeekant | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Strandtent 'Zwoel' verwoest door brand Zeekant

Hoek van Holland - Een strandtent aan de Zeekant is vanmorgen door een grote uitslaande brand verwoest.


Bij aankomst van de brandweer bleek er binnen brand te woeden. Een strandtent is natuurlijk een grotendeels houten constructie, wat de kans op redding klein maakt. Bovendien is het vaak een probleem om snel voldoende water ter plaatse te krijgen. 

Ook deze brand was daarop geen uitzondering. Na korte tijd sloegen de vlammen uit het dak, en was het duidelijk dat de strandtent verloren zou gaan.

De brandweer van Hoek van Holland kreeg assistentie van de autospuit en hoogwerker van de brandweerposten Naaldwijk en 's-Gravenzande. Ook tankautospuiten uit Vlaardingen en Rotterdam zijn gealarmeerd. De brandweer heeft dan ook opgeschaald naar 'zeer grote brand'. Vanwege de waterwinning is ook het grootschalig watertransport gealarmeerd.

De rookpluim van de brand trekt 'landinwaarts' en zal daar mogelijk stankoverlast veroorzaken. Een politiehelikopter cirkelt boven de brand en houdt alles in de gaten.

Er staan naast de brandende strandtent ook andere strandtenten. De brandweer zet alles op alles om overslag te voorkomen. Met dompelpompen wordt water over grote afstand aangevoerd.

Foto's: en video Fred van der Ende

f75xqv.JPG

99gvfp.JPG

WaYmm3.JPG

0ZyNeJ.JPG

4MnKKx.JPG

i9K50p.JPG

ik33hg.JPG

qp5RYQ.JPG

RR98Ob.JPG

JGqxyN.JPG

uvOcaD.JPG

wNU0nz.JPG

mprQDI.JPG

pZZpw3.JPG

vpnASM.JPG

J86j6K.JPG

yNH49o.JPG

2jYHUQ.JPG

rEQXeN.JPG

Elqt1m.JPG

zRZ6Fu.JPG

s6LYGj.JPG

K3pViF.JPG

De rookpluim van de brand is van verre te zien (foto's: via WhatsApp tiplijn 06-15151502)

w Be9pKI4j1i9UorBq5Fvv