Zeer grote brand op bedrijventerrein Pijnacker | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Zeer grote brand op bedrijventerrein Pijnacker

Pijnacker - Op bedrijventerrein De Boezem aan de Ambachtsweg is donderdagochtend een grote brand uitgebroken.


De politie reageerde op een inbraakmelding in het pand. Zij troffen een uitslaande brand aan en waarschuweden de brandweer. Zij gingen direct met groot materieel ter plaatse. Binnen enkele minuten schaalde men op naar het 'zeer grote brand'.

Bij aankomst van de brandweer stond het volledige bedrijfspand in brand. In het pand zijn meerder bedrijven gevestigd, waaronder een stoffeerder en een schildersbedrijf.

Brandweereenheden uit onder andere Pijnacker-Nootdorp, Zoetermeer, Den Haag, De Lier, Wateringen, Delft, 's-Gravenzande, Wassenaar, Maasdijk en Benthuizen assisteren zijn ingezet bij het blussen van deze brand dan wel bij ondersteunende werkzaamheden.

Een grote zwarte rookwolk trekt in de richting van Zoetermeer; onbekend is nog wat de gevolgen zijn voor de omgeving.

In 2012 brak er in hetzelfde bedrijfsverzamelgebouw ook een 'zeer grote brand' uit. Toen kon voorkomen worden dat de rest van het pand ook in vlammen op ging.

Update 07:15: Er zijn zojuist twee meetploegen opgeroepen. Die zullen in de omgeving van de brand gaan meten of er gevaren voor de omwonenden zijn.

Update 07:25: De brandweer gaat omwonenden vragen om ramen en deuren te sluiten. De brandweer zet momenteel in om de naastgelegen bedrijven te behouden. Het brandende pand is niet meer te redden.

Update 08:45: In het getroffen pand waren 11 bedrijven gevestigd. Omdat de watervoorziening op een industrieterrein berekend is op 'normaal' gebruik (en dus onvoldoende is om een brand van deze omvang te blussen) is er 'grootschalig watertransport' aangelegd om bluswater aan te voeren.

Update 09:00: Netbeheerder Stedin is bezig met het afsluiten van de gasleiding van het pand. In het pand staan ook enkele gasleidingen in brand. Na het afsluiten gaat de brandweer de brand verder bestrijden.

Video: Erwin de Vriend

Video: Ferrie van der Geer en Rene Hendriks

Foto's: Roy Wolters, Ferrie van der Geer, Rene Hendriks en Erwin de Vriend

Bmx2M1.jpeg

Nbl7Tn.JPG

oxg4G8.jpg

ZXIy3L.jpg

odAn62.jpg

BV4UZ7.JPG

qcJ4cC.JPG

P5pS8u.JPG

b6ZgZ2.JPG

hgQdCN.JPG

Splngu.JPG

APYmvJ.JPG

k5mH8L.JPG

VWscY5.JPG

7zMuMZ.JPG

g0iKzp.JPG

Gc0leU.JPG

y361dF.JPG

Update 11:00: Stedin heeft de gasleiding gevonden en afgesloten. Dat betekent dat de brandweer eindelijk kan gaan beginnen met het afblussen van de vuurresten.

Foto's: Piet de Ruiter
39cPeO.JPG

fdTkxe.JPG

uFxnIg.JPG

wFrz4I.JPG

1dsnya.JPG

ReHC0v.JPG

dsOvCz.JPG

U2GKZA.JPG

vbVn1G.JPG

J6B4Qh.JPG

T8piQM.JPG