Grote brand in bedrijfspand aan de Transportweg | Regio15.nl
DutchEnglish

Grote brand in bedrijfspand aan de Transportweg

Maasdijk - Een forse brand heeft vanmorgen veel schade veroorzaakt bij een bedrijfspand van de firma Dubbeldam schadeherstel.


Dat is een bedrijf gevestigd aan de Transportweg. Ook zit er een transportbedrijf in het gebouw. Waarschijnlijk zagen de eerste werknemers bij aankomst binnen in het pand rook, en waarschuwden de brandweer. Die schaalde op naar 'middelbrand' en later zelfs naar 'grote brand'. Op die manier was er voldoende materieel en mankracht ter plaatse voor het geval de brand zich sterk zou zijn gaan ontwikkelen.

Het pand ligt pal aan de A20; maar rond 06:30 was er buiten nog niet veel te zien, en de verkeershinder viel dus mee. Rond 06:45 was de brandhaard binnen blijkbaar gelocaliseerd en werden de deuren van het pand geopend. Daarbij kwam er alsnog zwarte rook vrij.

Na onderzoek bleek dat er een deel van een vrachtwagen in brand stond. Deze staat binnen in de autospuiterij en is inmiddels geblust. De brandweer controleert nog of de brand zich niet heeft verspreid naar het gebouw. De andere vrachtwagens die binnen staan hebben vermoedelijk rook- en roetschade opgelopen.

De brand werd bestreden door brandweereenheden van kazernes in Maasdijk, Maassluis, Naaldwijk en De Lier en met ondersteuning uit onder andere Monster en Wateringen.

Burgemeester Agnes van Aardenne is ter plaatse gekomen om de werkzaamheden van de brandweer te volgen.

De politie en brandweer gaan een onderzoek doen, om zo te weten te komen hoe deze brand heeft kunnen ontstaan.

Foto's en video: Ferrie van der Geer


qW2HSB.JPG

4VgPcZ.JPG

rCtdRl.JPG

A019t1.JPG

1ZveAy.JPG

sOKygK.JPG

PmNGnB.JPG

iJzjER.JPG

P4osQH.JPG

jvFCyS.JPG

aN7UFr.JPG

UcRlaM.JPG

LQvsi6.JPG