Met de vlam in de pijp in Wassenaar | Regio15.nl

Met de vlam in de pijp in Wassenaar

th_dsc_0369Een bewoner van de Sophialaan in Wassenaar dacht vrijdagavond gezellig de open haard aan te kunnen steken. Dat zijn avond daardoor ietwat anders zou gaan verlopen, kon hij op dat moment nog niet vermoeden.


Korte tijd na het ontsteken van de open haard, werd de bewoner geattendeerd op het feit dat er vlammen uit zijn schoorsteen zouden komen. Nadat de bewoner poolshoogte had genomen, kwam deze tot zijn schrik tot dezelfde conclusie. Hierop heeft hij via 112 de brandweer gebeld.

De tankautospuiten van Leidschendam-Voorburg en Wassenaar zijn tezamen met de hoogwerker en de Officier van Dienst gealarmeerd. Eenmaal ter plaatse trof de brandweer een kleine brand aan in de schoorsteen. De bemanning van de tankautospuit Leidschendam-Voorburg is naar aanleiding van het nader bericht teruggekeerd naar de kazerne. De Wassenaarse brandweerlieden hebben samen met de bemanning van de hoogwerker de brand bestreden.

De bemanning van de hoogwerker moest echter wel alle zeilen bijzetten om de hoogwerker in een gunstige positie ten opzichte van de schoorsteen te verkrijgen. Een bochtige en niet geheel brede oprijlaan, in combinatie met een aantal grote boomtakken en struiken, zorgde ervoor dat de hoogwerker maar moeizaam opgesteld kon worden. Uiteindelijk gelukte het door vakkundig inzicht van de brandweerlieden om de hoogwerker opgesteld te krijgen. Twee brandweerlieden hebben vervolgens van bovenaf de schoorsteen schoongeveegd met behulp van een ramoneur. De bewoner toonde zijn dankbaarheid aan de brandweer door de brandweerlieden, tijdens deze bijna twee uur durende inzet, te voorzien van koffie. Over de hoogte van de schade is niets bekend.

Overigens bleek de schoorsteen afgelopen december nog (dus nog geen maand geleden) geveegd te zijn.

Foto's: Pascal de Haas

r15_dsc_0352

r15_dsc_0369

r15_dsc_0361

r15_dsc_0403

r15_dsc_0410

r15_dsc_0422

r15_dsc_0423

r15_dsc_0382