Brand op Tweede Kerstdag verwoest woning | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Brand op Tweede Kerstdag verwoest woning

Pijnacker - Brand in de woning: het is altijd rampzalig, maar op Tweede Kerstdag is het extra zuur.


Een brand die even na vier uur vanmiddag uitbrak in een woning aan de Vlierlaan is opgeschaald naar 'middelbrand' en later zelfs naar 'grote brand'.

De brand is begonnen in de keuken op de begane grond, maar heeft zich uitgebreid naar de andere verdiepingen. Het vuur veroorzaakte veel rook, die over de wijk heen trok.

De politie heeft de wijk afgezet en stuurde mensen weg. Intussen kwamen er meer brandweervoertuigen aan, die hun collega's kwamen ondersteunen.

De brand is bestreden door brandweereenheden uit onder andere Pijnacker-Nootdorp, Den Haag, Delft en Rotterdam-Rijnmond, met ondersteuning uit onder andere Wateringen, Zoetermeer en 's-Gravenzande.

Update 16:30: Er wordt verder opgeschaald naar 'zeer grote brand'. Er komen nog meer brandweereenheden aan, waaronder ook materieel uit de regio Rotterdam-Rijnmond.

Update 16:45: De brand is inmiddels uitslaand aan de achter- en voorkant. De zorg van de brandweer zal zijn dat de brand zich niet verder uit gaat breiden naar de naastgelegen woningen.

Update 17:00: De brandweer creëert een 'stoplijn'; een punt waar de brand gestopt wordt door sleuven in het dak te zagen.

De woning waar de brand is begonnen, is zo goed als uitgebrand. Twee bewoners worden ter plaatse onderzocht door ambulancepersoneel i.v.m. rookinhalatie. In totaal zijn er vijf woningen ontruimd, inclusief het brandadres.

Update 18:00: Voor de bewoners van drie woningen moet alternatieve woonruimte worden gezocht; hun woningen zijn te zwaar beschadigd.

Video: Tim de Kleijn

Video's: via onze WhatsApp tiplijn


Video: Martin via de WhatsApp tiplijn .

Video: Erwin de Vriend

Foto's: Erwin de Vriend, Tim de Kleijn, WIlbert Tintel en Wendy Groenewegen

w TDK 8438

w Wendy1

w TDK 8448

w TDK 8465

w r19oGhFAyhAJLqI

w LFFAl374LgG4pGH

w e9FwDLBtHw1VRGG

w TDK 8466

w DSC07305

w Wendy2

w TDK 8494

w TDK 8499

w TDK 8505

w TDK 8507

w TDK 8511

w TDK 8520

w TDK 8547

w TDK 8550

w TDK 8569