Middelbrand bedrijfsverzamelgebouw aan de Theems | Regio15.nl

Middelbrand bedrijfsverzamelgebouw aan de Theems

Den Haag - Vanmiddag heeft er brand gewoed in een bedrijf aan de Theems op industriegebied Forepark.


Omliggende bedrijven hadden last van 'dips' in de elektriciteitsvoorziening. Op een gegeven moment werd er ontdekt dat er rook kwam uit een leegstaande unit in het bedrijfsverzamelgebouw.

De brandweer forceerde de deur en constateerde dat de meterkast in brand stond. Toen deze eenmaal was bereikt, was de brand snel geblust.

Achteraf gezien is waarschijnlijk overbelasting de oorzaak. Na blussen bleek er namelijk een hennepkwekerij in het pand aanwezig. De energieafname daarvan heeft vermoedelijk voor warmteontwikkeling gezorgd.

Eén van de buren uit de naastgelegen unit had teveel rook ingeademd. Om haar te controleren is er een ambulance ter plaatse gekomen.

De brandweer zette het personeel van beide autospuiten in. Er werd dus opgeschaald naar 'middelbrand'. Toen de naastgelegen bedrijven geventileerd waren en gebleken was dat er geen koolmonoxide meer aanwezig was, werden deze weer vrijgegeven.

De politie heeft een 'plaats delict' afgezet en stelt een onderzoek in naar de gebruiker van het pand. Team Brandonderzoek van de brandweer onderzoekt de oorzaak van de brand. Stedin is ter plaatse gekomen om de energietoevoer af te sluiten en een onderzoek naar energiediefstal in te stellen.

Video: Rene Hendriks

Foto's: Rene Hendriks en Roy Wolters
QDx0TD.JPG

e4qf48.JPG

JDstmB.JPG

1MwHbI.JPG

btghBZ.JPG

F5YvrN.JPG

rSDTL5.JPG

O5SJVa.JPG

vFQupH.JPG

PK8QRy.JPG

hWIv20.JPG

BkXLqV.JPG

8Jbvhj.JPG

Ucgd4G.JPG

6gPI4y.JPG

dDcrLH.JPG

Q6J3Ve.JPG

XHYKVi.JPG

IcixDT.JPG