Uitslaande brand verwoest woning Hoogaarsstraat Den Haag | Regio15.nl

Uitslaande brand verwoest woning Hoogaarsstraat Den Haag

th-hoogaarsstraatEen uitslaande brand heeft woensdagmiddag een woning verwoest aan de Hoogaarsstraat in Den Haag-Scheveningen.



De brand, die tussen kwart voor drie en tien voor drie 's middags uitbrak, ontstond op de eerste verdieping van de woning. Al snel sloeg de brand over naar de zolderverdieping.

Bij aankomst van de brandweer, die uitgerukt was met twee tankautospuiten, een autoladder en de Officier van Dienst, was de brand aan beide zijden van de woning uitslaand. De brandweer schaalde dan ook op naar 'middelbrand', wat wil zeggen dat de bemanning van beide tankautospuiten is ingezet.

Op voorhand had de meldkamer ook een ambulance en de ambulance-motorondersteuning (AMON) ter plaatse gestuurd. Aangezien er bij deze brand gelukkig geen gewonden gevallen zijn, bleek hun hulp echter niet nodig.

De woning op de eerste verdieping en de zolder zijn volledig uitgebrand. De woning eronder heeft forse waterschade opgelopen. De aangrenzende buren hebben rookschade. De oorzaak van de brand is op dit moment in onderzoek.

Stichting Salvage zal zorg dragen voor de verdere afhandeling van de schade en de opvang van bewoners.

hoogaarsstraat-2

hoogaarsstraat-3

hoogaarsstraat-4

hoogaarsstraat-5

hoogaarsstraat-1

hoogaarsstraat-6