Dode en ontruimingen bij felle brand in Delft | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Dode en ontruimingen bij felle brand in Delft

Delft - Bij een felle brand in een woning aan de Venezuelastraat is donderdagochtend een persoon zwaargewond geraakt.


Omstreeks half acht kreeg de meldkamer een melding van rook uit een woning. Al snel schaalde de brandweer op naar 'middelbrand' en werd er extra ondersteuning gevraagd.

Drie ambulances en het Mobiel Medisch Team (MMT) uit Rotterdam kwamen ter plaatse. Het slachtoffer uit de woning, waar de brand is uitgebroken, is in zeer kritieke toestand naar het Maasstad ziekenhuis vervoerd. De ambulance kreeg begeleiding van motorrijders van de politie.

Directe buren zijn op het balkon gaan staan en met een hoogwerker van de brandweer van het balkon gered. Vanwege de rookontwikkeling werden diverse omwonenden onderzocht door personeel van de ambulancedienst.

De politie heeft een Plaats Delict (PD) gemaakt. Veel omwonenden staan op straat en mogen (nog) niet naar hun auto en kunnen niet naar hun werk.

Hoe de brand is ontstaan is vooralsnog niet bekend. Update 6-4: inmiddels is bekend geworden dat de man de brand zelf heeft veroorzaakt.

Update 09:30: 

Update 6-4 10:30: Het zwaargewonde slachtoffer blijkt na onderzoek de brand zelf te hebben veroorzaakt. Hij is gisteravond overleden.

Video: Daan van den Ende en Donny Kooistra

Foto's: Marco van der Borg, Daan van den Ende en Donny Kooistra

puh4h1.jpeg

ugemrY.jpeg

O2YWIJ.jpeg

fH965d.jpeg

m6SbnK.jpeg

nOT6GB.jpeg

K33ljf.jpeg

vUA1an.JPG

vrctaV.JPG

lL7xin.JPG

k4dklJ.JPG

oenhXC.JPG

JsnrLf.JPG

w1uQ9g.JPG

h5NkJo.JPG

VWJrhi.JPG

LJT8aE.JPG

RM3AnD.JPG

PtfvDv.JPG

zgKlrC.JPG

LvHb1A.JPG

zpsdAE.JPG

x0oG4H.JPG

a8B1Yc.JPG