Strandtent Blue Lagoon verwoest door brand | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Strandtent Blue Lagoon verwoest door brand

Scheveningen - Een zeer grote brand heeft donderdagochtend strandtent Blue Lagoon verwoest.


De strandtent is centraal gelegen op de boulevard; zo'n beetje ter hoogte van Sealife. De brand is omstreeks kwart voor zes ontdekt, en was op dat moment al uitslaand. Grote rookwolken waren zichtbaar vanuit Scheveningen. De politie zette een ruim gebied af. De rook van de brand trok in eerste instantie richting zee en veroorzaakte dus weinig overlast; pas rond 07:00 dreef de rook wat meer landinwaarts.

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. De brandweer kon voorkomen dat de brand oversloeg naar naastgelegen strandtenten. Eén van de twee buren liep lichte schade op door de hitte. Er zijn geen gewonden gevallen. 

Het vuur wordt bestreden door brandweereenheden uit Den Haag en Leidschendam-Voorburg, met ondersteuning van eenheden uit onder andere Wassenaar, Wateringen en  Pijnacker-Nootdorp.

Rond zeven uur kon het sein 'brand meester' worden gegeven, en was dus ook het gevaar voor de naastgelegen strandtenten geweken..

Van de strandtent is niets meer over en de eigenaar is - aan het begin van het strandseizoen en mede gelet op het mooie weer deze dagen - uiteraard zeer gedupeerd door de brand. Door de sloop van de resten is het ook niet meer mogelijk om sporenonderzoek te doen, waardoor het moeilijk zal worden om de oorzaak nog te achterhalen.

Update 08:00: De resten van de strandtent worden gesloopt; om de laatste vuurresten te blussen.

Update 08:10: Ook de burgermeester van Den Haag, Pauline Krikke, is ter plaatse en spreekt met de brandweermensen en de gedupeerde strandtent eigenaar.

Update 09:00: De eigenaar heeft een tweede strandtent 'in de opslag staan'. Als het puin van de brand is opgeruimd, kan die hopelijk snel op de vrijgekomen plaats worden neergezet. Desondanks zal de Blue Lagoon toch een aantal weken dicht zijn.

Foto's en video: Nicky Pronk, Rene Hendriks en Daan van den Ende

fPlIbj.JPG

Y0WvIo.JPG

m8QX10.JPG

ta940u.jpeg

rzTRgA.jpeg

yTwi0K.jpeg

IXj7jq.JPG

1JKxjW.JPG

wTKrXN.JPG

qtkjBk.JPG

FJ7MnA.JPG

HscCUw.JPG

hyclmw.JPG

pPrWzM.JPG

q7EddN.JPG

OBVHPy.JPG

zvYBVx.JPG

NOZ4Q8.jpeg

weGpOr.JPG

rvdIWs.JPG

neJBts.JPG

9GywzU.JPG

Bij daglicht is duidelijk te zien dat er niets meer van de strandtent over is.

6bf9vl.JPG

O83Orf.jpeg

5DJ79Q.JPG

rIX3L2.JPG

vyGYa8.JPG

YU63qp.JPG

Ru3YQX.JPG

MYh2Rd.JPG