Brandweer redt zes personen van balkon na brand | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Brandweer redt zes personen van balkon na brand

Den Haag - De brandweer heeft donderdagavond zes personen gered uit een brandende woning.


Omstreeks tien uur kreeg de meldkamer een melding van een brand in een woning aan de Jacob Jordaensstraat. Bij aankomst van de brandweer stond de woning vol met zwarte rook en waren de bewoners op het balkon gaan staan.

De brandweer schaalde op naar 'middelbrand'. Met een hoogwerker heeft de brandweer vier kinderen en twee volwassenen van het balkon gered. 

Drie ambulances kwamen ter plaatse om slachtoffers te onderzoeken op rookinhalatie. Uiteindelijk zijn de zes personen die uit hun woning zijn gered, naar het ziekenhuis vervoerd. 

Een medewerker van de Stichting Salvage is ter plaatse gekomen en zal het gezin begeleiden met de forse schade. De woning is voorlopig onbewoonbaar, een broer van één van de bewoners heeft vervangend onderdak aangeboden.  

De brand is ontstaan in de slaapkamer van de kinderen. Een gloeiende lamp heeft ervoor gezorgd dat een matras in de brand vloog.

(Lees onderaan deze pagina meer over de nieuwe interventiekleding van Brandweer Haaglanden)

Foto's en video: Daan van den Ende en Donny Kooistra

AhHARP.JPG

Nrj1VK.JPG

XIkJfh.JPG

VkFCXc.JPG

Qcl4E0.JPG

siVtZj.jpeg

Tamw9B.JPG

GEwKcb.JPG

UnXeF9.JPG

Brandweer Haaglanden test in de maand juni ook nieuwe interventiekleding. Er zal worden gekozen uit kleding van drie leveranciers. Eind 2018 zal de nieuwe interventiekleding beschikbaar zijn voor het hele brandweerkorps.

BCf3tJ.JPG

PgV19f.JPG

CxRXbC.JPG