Appartementen ontruimd bij brand in Poeldijk | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Appartementen ontruimd bij brand in Poeldijk

Poeldijk - Zaterdag op zondagnacht heeft er brand gewoed in een apartementencomplex aan de Wittebrug.


Omdat er in het complex, een voormalig seniorencomplex, veel ouderen woonachtig zijn en het hele gebouw geëvacueerd moest worden, heeft de brandweer opgeschaald naar 'zeer grote brand'. Ook is Grip 1 afgekondigd.

De brand is rond kwart voor twee ontdekt. Volgens de brandweer zou in een berging in het complex een scootmobiel in brand hebben gestaan. Dat ging gepaard met veel rook dat het appartementencomplex via een trappenhuis of liftschacht in trok.

In eerste instantie werden tankautospuiten uit Monster en Honselersdijk en een hoogwerker van kazerne Loosduinen ter plaatse gestuurd. Toen bleek dat er veel personeel benodigd was bij de ontruiming van een aantal woningen, zijn meer brandweereenheden, uit Wateringen en Den Haag, ter plaatse gestuurd.

Een aantal personen is met behulp van een hoogwerker uit hun woning gehaald. De brand zelf was snel onder controle.

Uiteindelijk is bij de brandbestrijding en de ontruiming van de woningen de bemanning van vier tankautospuiten ingezet. Om die reden schaalde de brandweer op naar 'zeer grote brand'. Vanwege de onderlinge afstemming tussen hulpdiensten en autoriteiten is ook Grip 1 afgekondigd.

De geëvacueerde bewoners zijn tijdelijk opgevangen in een aangrenzend gebouw. Vier bewoners zijn vanwege rookinhalatie naar het ziekenhuis vervoerd. Er zijn zes ambulances ingezet.

De brandweer heeft een aantal huisdieren uit de woningen gehaald. Burgemeester van Ardenne van gemeente Westland is ter plaatse geweest om zich op de hoogte te laten stellen.

De brandweer heeft uiteindelijk van ruim 100 woningen de bewoners geëvacueerd. Zo'n 40 woningen van het wooncomplex Wittebrug zijn tijdelijk niet meer bewoonbaar in verband met de schade door de rook. De bewoners zijn geholpen met een tijdelijke huisvesting.

Video en foto's: Danny Botman

CSOajw.JPG

gEKSTt.JPG

KOypSN.JPG

6xEQEh.JPG

0lMu9M.JPG

L8oAho.JPG

BeHZu6.JPG

2tg6OJ.JPG

UzCB0i.JPG

rggvZB.JPG

Dw2r71.JPG

GIPhjK.JPG

D1m7lD.JPG

3TAGcr.JPG

fg7jWv.JPG

bkwyUy.JPG

7AjEd8.JPG

w FDB 0698

j5jx9O.JPG

VGb18J.JPG

w FDB 0737

u2AHmu.JPG

PajCCf.JPG

lMxXZn.JPG

w FDB 0713

QArWKu.JPG

cu3ylH.JPG

M4sKct.JPG

9r2Q2b.JPG

xbN1mw.JPG

OqlBkB.JPG