Twee personen zwaargewond na brand in slaapkamer | Regio15.nl

Twee personen zwaargewond na brand in slaapkamer

Den Haag - In de nacht van zaterdag op zondag zijn twee personen zwaargewond geraakt nadat er brand uitbrak in hun woning.


Omstreeks 00:55 werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een woningbrand aan de Ruijsdaelstraat in de Haagse Schilderswijk. Ter plaatse kwamen er vlammen en veel rook uit de slaapkamer. De brandweer schaalde snel op naar 'middelbrand'.

De twee bewoners, een man en een vrouw, waren in hun slaapkamer toen de brand uitbrak. Zij konden niet zelfstandig naar buiten komen en zijn uiteindelijk door brandweermensen uit de slaapkamer gehaald.

De twee hebben veel rook ingeademd. Het ambulancepersoneel heeft in het portiek eerste hulp verleend. De slachtoffers zijn vervolgens met spoed (A1) naar het ziekenhuis vervoerd. 

Ongeveer dertien naastgelegen woningen zijn ontruimd. De geëvacueerde bewoners stonden lange tijd op straat. Het is nog niet bekend of zij in de loop van de nacht terug kunnen naar hun woning.

Personeel van vier andere ambulances kwamen ter plaatse om de geëvacueerde personen te onderzoeken. 

Een woordvoerder van Brandweer Haaglanden laat weten dat de politie een Plaats Delict (PD) heeft afgezet en dat Team Brandonderzoek (TBO) en de Forensische Opsporing (FO) onderzoek zullen doen.

Over de oorzaak van de brand is vooralsnog niets bekend. 

Na de brand ontstond op circa honderd meter afstand een grote vechtpartij tussen circa 25 á 30 personen. Of deze vechtpartij iets met de brand te maken heeft is niet bekend.

Foto's en video: Daan van den Ende en Donny Kooistra

PMcRME.JPG

K1YYcp.JPG

WTISik.JPG

3jQKsj.JPG

a6bSph.JPG

x5wOUq.JPG

vWiPOM.JPG

Wjlgjr.JPG

MI4a4m.JPG

yY0c6n.JPG

48UWi2.JPG

TvF6CA.JPG

4iWZaf.JPG

KUo4m4.JPG

Q0rSEw.JPG

jDAgw9.JPG

4XrwTP.JPG