Gewonde bij brand Noord West Buitensingel | Regio15.nl

Gewonde bij brand Noord West Buitensingel

img_1798_thumbDoor een brand in een flatwoning aan de Noord West Buitensingel in Den Haag is vanavond een zwaar gewonde gevallen.

De brandweer werd om iets voor zeven uur vanavond met prio 2 gestuurd naar een woning op de 8e verdieping van een flatgebouw aan de Noord West Buitensingel, waar de bewoners een brandlucht in de meterkast roken.

Eenmaal ter plaatse bleek dat de brandlucht werd veroorzaakt door rook vanuit de meterkast van de woning vlak boven de melders, dus op de 9e verdieping. Deze stond in open verbinding met de meterkast van de melders. Toen op de 9e verdieping vervolgens niet werd gereageerd op aanbellen, heeft de brandweer de voordeur geforceerd en trof men binnen de bewoonster levenloos aan. Hierop is het slachtoffer gelijk naar buiten gebracht en is zij buiten op de galerij gereanimeerd.

Intussen had de brandweer de brand opgeschaald naar 'middelbrand' en heeft zij met één straal hoge druk de brand geblust. Al snel kon het sein 'brand meester' gegeven worden. Op een gegeven moment had het slachtoffer weer een hartslag en is zij vervoerd naar een ziekenhuis. De oorzaak van de brand is nog onbekend; de recherche doet daar onderzoek naar.

De getroffen woning is met een overdrukventilator rookvrij gemaakt. De omliggende woningen zijn door de brandweer op de aanwezigheid van koolmonoxide gecontroleerd. Toen zij weer veilig bleken, mochten de bewoners naar hun huizen terugkeren.

Stichting Salvage komt ter plaatse om de schade waar mogelijk te beperken.

Kijk hier voor het persbericht van de Veiligheidsregio Haaglanden.

Video: Ferrie van der Geer
{flv}20100207{/flv}

Video: Ron Ferwerda
{flv}20100207b{/flv}

Foto's: Sander Paardekooper

img_1796

img_1801

img_1806

img_1810

img_1812

img_1815

img_1816