Zeer grote duinbrand in Scheveningen | Regio15.nl

Zeer grote duinbrand in Scheveningen

Scheveningen - Een duinbrand in Scheveningen is vrijdagmiddag opgeschaald naar 'grote brand'.


Omstreeks vier uur kreeg de meldkamer een melding van een brand in de duinen aan de Harstenhoekweg. Toen de eerste brandweerlieden ter plaatse kwamen bleek er een groot stuk duin in de brand te staan.

De brandweer heeft opgeschaald naar 'GRIP1' en 'zeer grote brand'. Vanwege de droogte is de droogtefactor nog steeds 'rood'.

Met man en macht wordt de duinbrand bestreden. Op het moment dat het op de ene plek het vuur uit is dan ontstaat er op de andere plek brand.

Het duingebied zou een beschermd gebied zijn en daarom mogen brandweervoertuigen niet de duinen in. Met vuurzwepen worden de brandjes gedoofd. Een vuurzweep is een milieuvriendelijk middel om beginnende brandjes en vonken te doven.

Brandweereenheden uit onder andere Den Haag, 's-Gravenzande, Hollands-Midden, Leidschendam-Voorburg, Zoetermeer, Wassenaar, Wateringen, Maasdijk, Schipluiden, Honselersdijk, Schipluiden, Wateringen, Monster en Pijnacker-Nootdorp zijn ingezet bij het blussen van de brand dan wel bij ondersteunende werkzaamheden.

Volgens medewerkers van Dunea ter plaatse heeft een gebied van ongeveer 2,5 hectare in brand gestaan.

Overigens betreft het hier een waterwingebied. Inzet van chemische blusmiddelen en (zware) brandweervoertuigen zijn hier niet toegestaan. Dunea heeft daarom een speciaal voertuig in dienst.




Foto's en video: Rene Hendriks, Bert Griffioen en Nicky Pronk

cVDxgk.JPG

TTXMFb.JPG

Ito45I.JPG

w bertgriffioen

YyrSmv.JPG

qaBR5x.JPG

3SAnfn.JPG

AYj9zm.JPG

WJZcog.JPG

MtaBDW.JPG

kmWXd7.JPG

TbHTJh.JPG

NsZuCe.JPG

5X5B92.JPG

nck4VL.JPG

WnmoJN.JPG

l58QzC.JPG

qiuLde.JPG

FExc4l.JPG

u4Dm7m.JPG

e94GIb.JPG

JctWAh.JPG

KAzY1A.JPG

8UeEyQ.JPG

057vAv.JPG

osCwa6.JPG

srNtaZ.JPG

Kfr5Ep.JPG

jloC7p.JPG

JOIMtc.JPG

O31leh.JPG

qun7VM.JPG

7R6frV.JPG

7m93sH.JPG

nZx1Y0.JPG