Stroomstoring na ontploffing onderstation Schieweg | Regio15.nl

Stroomstoring na ontploffing onderstation Schieweg

Delft - Langs de Schieweg nabij de Einsteinweg is omstreeks kwart voor vier een onderstation (elektra) ontploft en in brand gevlogen. Getuigen spreken over een 'steekvlam' die enige tijd uit het huisje kwam.


Behalve de brandweer kwam ook Stedin ter plaatse. Een onbekend aantal bedrijven en/of woningen zit zonder stroom. Door de stroomstoring was ook het automatische brandmeldsysteem bij Avalex in werking getreden.

De Schieweg was enige tijd afgesloten voor doorgaand verkeer tussen de Makro en de Voltaweg. Monteurs van Stedin hebben de stroomtoevoer naar het onderstation afgesloten, waarna het veilig was om de deur te openen.

Door de ontploffing was de deur ontzet, waardoor de brandweer met grof gereedschap de deur moest openen. Binnen in de kast lagen veel losse onderdelen door de ontploffing. Het complete onderstation moet vervangen gaan worden; reparatie is niet meer mogelijk.

Brandweer heeft met een straal water de laatste brandresten in het onderstation afgeblust en hierna het incident overgedragen aan Stedin.

Video en foto's: Sander Paardekooper

14YKa9.JPG

A7Ao7q.JPG

ZuRLfM.JPG

qSiodl.JPG

duXwv1.JPG

4wmdc2.JPG

PrblDL.JPG

jhvLHx.JPG

Kldr7D.JPG

cQukE2.JPG

rJxWUg.JPG

Hq0Rqb.JPG

xbUXy1.JPG