Vierde brand bij Renewi Wateringveldseweg; burgemeester is bezorgd | Regio15.nl

Vierde brand bij Renewi Wateringveldseweg; burgemeester is bezorgd

Wateringen - Donderdagavond heeft een forse brand gewoed bij afvalverwerker Renewi aan de Wateringveldseweg.


De brand brak rond half negen uit in een loods vol papier. De rook trok lange tijd over de Wippolderlaan, in de richting van Den Hoorn. Het vuur en de rookkolom waren van grote afstand te zien.

Er kwamen brandweereenheden ter plaatse uit onder andere Wateringen, Delft, Rijswijk,Den Hoorn, Monster en 's-Gravenzande. 

De brandweer schaalde dit keer op naar 'middelbrand', 'grote brand' en uiteindelijk naar 'zeer grote brand'. Het laatste betekent dat er een forse vloot aan brandweervoertuigen ter plaatse gaat. Daar zal ook 'grootschalig watertransport' bij zitten, om voldoende bluswater naar de brand te transporteren.

Vanwege de onderlinge coördinatie hebben de hulpdiensten Grip 1 afgekondigd. De brandweer heeft in de omgeving metingen verricht naar de hoeveelheid schadelijke stoffen in de lucht.

De nabijgelegen Wippolderlaan/N211 was enige tijd afgesloten in de richting van Den Haag. Wegen in de buurt van het brandadres zijn ook afgesloten, omdat daar brandslangen overheen gelegd worden.

Renewi is 'vaste klant' bij de brandweer. Er was eerder brand in augustus 2015april 2018, nog eens in april 2018 en in mei 2018. Burgemeester Bouke Arends laat via twitter weten bezorgd te zijn over de vele branden bij Renewi in korte tijd. 'We verwachten van een ieder dat alles wat noodzakelijk is gedaan wordt om brand te voorkomen. Met brandweer en omgevingsdienst zullen we de situatie bij het bedrijf nader beschouwen.' aldus Arends.

Rond elf uur in de avond gaf de brandweer het sein 'brand meester'. Men denkt nog wel enige uren kwijt te zijn met nablussen. De Wippolderlaan werd toe ook weer vrijgegeven.



Video: Nick van der Toorn.

Foto's: Tim de Kleijn, Nick van der Toorn, Nick van Mourik, Herman van der Woude, Gabi Gonzalez en Ronald Vink

A3XSnx.JPG

ezhQ5H.JPG

6TKM8d.JPG

qBHo0j.JPG

3Q5zw3.JPG

WCpVY3.JPG

1xhZ5k.JPG

ZgzuJa.JPG

crejzP.JPG

w ronald

wxcWra.JPG

5dqZsX.JPG

PLbsFV.JPG

4etFJF.JPG

YwI7Gq.JPG

L2XXHG.JPG

T7tpIe.JPG

LQdvWR.JPG

spPp5L.JPG

0rlZ9U.JPG

voFfdl.JPG

LJ2PBK.JPG

8Oc1jX.JPG

Vanwege de rook was de Wippolderlaan/N211 afgesloten tussen de Veilingroute en de Laan van Wateringse Veld.

qsqLOz.JPG

68XgdF.JPG

NWR72p.JPG