Brandweer Delft druk in de weer met brandstichtingen | Regio15.nl

Brandweer Delft druk in de weer met brandstichtingen

Delft - Brandweer Delft heeft het in de nacht van zaterdag op zondag druk gehad met diverse brandstichtingen.


Omstreeks kwart voor drie werd de brandweer gealarmeerd voor een voertuigbrand aan het Willem Bilderdijkhof. Een alerte omstander had gezien hoe een man een raampje van een auto had ingetikt en in de auto een brandende krant en een kerstboom had gegooid.

De omstander heeft de kerstboom eruit gehaald. De alerte omstander had zelfs een filmpje waarin de gebeurtenis was vastgelegd.

De brandweer heeft het beginnende brandje geblust. Dankzij de omstander kon voorkomen worden dat de auto volledig uit zou branden.

De auto heeft echter wel veel schade opgelopen. De politie heeft in de omgeving gezocht naar de man maar deze is niet meer aangetroffen. De politie onderzoekt de brandstichting. 

Foto's: Daan van den Ende

sjKiRt.JPG

uQv83P.JPG

fpyBWz.JPG

UtuxUj.JPG

PLBDuk.JPG

AiAE5T.JPG

Om half vijf werden werden de brandweermannen van kazerne Delft voor de tweede keer uit hun slaap ontwaakt voor een brand.

Op de Kristalweg in Delft stonden omstreeks half vijf enkele containers tegen een schutting in de brand. De eigenaren ontdekten de brand en hebben de hulpdiensten ingeschakeld.

De brand sloeg over naar de schutting en het tuinschuurtje. De brandweer had de brand snel onder controle.

De bewoners weten te melden dat het om brandstichting gaat en zullen aangifte doen. De schutting en het tuinschuurtje hebben forse schade opgelopen. 

Video en foto's: Daan van den Ende

 

bny7Gc.JPG

uoV4PS.JPG

KpPlxh.JPG

zAzyeD.JPG

GL2jJ1.JPG

tHU7nE.JPG

5V5wXl.JPG

yezf6s.JPG

sdWez1.JPG

N8hIdK.JPG