Zwaargewonde bij woningbrand Schoolstraat Den Haag | Regio15.nl

Zwaargewonde bij woningbrand Schoolstraat Den Haag

Den Haag - Vannacht heeft er een felle woningbrand gewoed in de Schoolstraat. Eén persoon werd zwaargewond aangetroffen voor de woning.


Rond kwart over twaalf werd de brand gemeld. Meerdere brandweereenheden zijn met spoed uitgerukt naar het brandadres.

Ter plaatse bleek er een felle brand te woeden in de woning. Ook werd op straat voor de woning een zwaargewond persoon aangetroffen. Volgens omstanders was de persoon naar beneden gesprongen. Een woordvoerder van de brandweer kon dit echter niet bevestigen.

Al snel schaalde de brandweer op naar‘middelbrand; er waren namelijk twee tankautospuiten ingezet’. Ook twee ambulances, de Officier van Dienst Geneeskundig en het Mobiel Medisch Team kwamen ter plaatse.

Het ambulancepersoneel heeft het slachtoffer medische zorg verleend en kreeg daarbij ondersteuning van het MMT uit Rotterdam. Het slachtoffer is uiteindelijk met spoed vervoerd naar het ziekenhuis. De arts van het MMT is meegereden in de ambulance. Een tweede slachtoffer meldde zich bij het nabijgelegen politiebureau. Het ambulancepersoneel heeft ook deze persoon verzorgd en vervoerd naar het ziekenhuis.

De brandweer had de felle brand snel onder controle. Desondanks kon zij niet voorkomen dat de woning uitbrandde en onbewoonbaar werd. Stichting Salvage is ter plaatse gekomen om de gedupeerdne advies te geven bij het afhandelen van de schade.


Foto's en video: Roy Wolters

hEKlp4.JPG

ht3Uye.JPG

I3xird.JPG

TUmMbh.JPG

kJAlDR.JPG

x6wVP8.JPG

P7mZiy.JPG

Gc3nty.JPG

UwwXXb.JPG

7bhvnG.JPG