Grote brand in garagebedrijf Melkwegstraat | Regio15.nl

Grote brand in garagebedrijf Melkwegstraat

Den Haag - Vannacht is er brand uitgebroken in een bedrijfspand in de Melkwegstraat. De brandweer heeft het incident opgeschaald naar 'grote brand'.


De brandweer werd omstreeks 03:40 uur gealarmeerd, waarna meerdere brandweereenheden ter plaatse gestuurd werden. In het pand was een garagebedrijf gevestigd.

Bij aankomst van de brandweer was de brand al uitslaand. Er zou ook nog een persoon aanwezig zijn in het pand. Om voldoende slagkracht te hebben om zowel de brand te bestrijden en de vermiste te zoeken werd opgeschaald naar 'grote brand', maar na enige tijd bleek de vermiste veilig elders te vertoeven.

De brandweer is bezig geweest met het opbouwen van waterwinning en het bestrijden van de brand. Hierbij werden meerdere tankautospuiten en twee hoogwerkers ingezet. 

Omstreeks 4:30 uur werd het sein 'brand meester' gegeven. De brandweer controleert omliggende panden en verricht nabluswerkzaamheden. Bouw- en woningtoezicht komt ter plaatse om de staat van de constructie te beoordelen, en te beslissen of het eventueel gelijk gesloopt zal gaan worden.

De naastgelegen panden hebben rook- en waterschade opgelopen, maar zijn wel door de brandwerende scheiding verder gespaard gebleven.

Video's: Rene Hendriks

Foto's: Rene Hendriks en Daan van den Ende

92Wo01.JPG

wMFoJV.JPG

uoLoyN.JPG

Scmm4S.JPG

9Iez2L.JPG

Zrw5iZ.JPG

f2tk7y.JPG

X8iNOM.JPG

FiIWD7.JPG

OMWWGS.JPG

MvAiG6.JPG