Brandweer Haaglanden ingezet bij zeer grote brand in Bleiswijk | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Brandweer Haaglanden ingezet bij zeer grote brand in Bleiswijk

Bleiswijk-  Brandweerlieden van kazerne Zoetermeer-Oosterheem hebben maandagavond bijstand verleend bij het bestrijden van een zeer grote brand in een schuur aan de Merenweg.


Bij de Rotterdamse meldkamer kwamen rond tien voor elf meerdere meldingen binnen van de brand.

De brand ontwikkelde zich snel en steeds meer brandweereenheden werden naar het brandadres gestuurd, waaronder dus een voertuig van kazerne Zoetermeer-Oosterheem. Er werd meteen opgschaald naar 'grote brand' en later zelfs naar 'zeer grote brand'. Ook hebben de autoriteiten Grip 1 afgekondigd, ten behoeve van de onderlnge afstemming.

De rook was tot in de wijde omtrek te zien en de brand breidde zich snel uit. In de schuur stonden enkele caravans, die door de brandweer in veiligheid aijn gebracht

Enkele paarden die zich op het buitenterrein bevonden zijn naar elders overgebracht en zijn voor zover bekend ongedeerd gebleven.

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Of er bij de brand asbest is vrijgekomen wordt nog onderzocht. De schuur met een omvang van circa 2000 vierkante meter moet als verloren worden beschouwd.

Foto's : Danny Botman, Carlo Zwinkels en Roy Wolters 

5ayBde.jpeg

eBMuZK.jpeg

UtZc9g.jpeg

Tzheow.jpeg

mc1gqS.jpeg

6P7MEz.jpeg

4e2iMd.jpeg

E1LB3e.JPG

0hGJfz.jpeg

hr1yui.JPG

Oilcv2.jpeg

yXe4wb.JPG

RY9Lwz.JPG

kKZwOA.jpeg

LTx6rB.jpeg