Schuur uitgebrand op de Cor Spaanslaan | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Schuur uitgebrand op de Cor Spaanslaan

Den Haag - Vanmiddag is een schuur bij een woning aan de Cor Spaanslaan uitgebrand.


De brand is rond één uur door onbekende oorzaak ontstaan. Dit ging gepaard met veel rook, die tot in de verre omtrek was te zien.

Medewerkers van een rioolreinigingsbedrijf, die toevallig in de omgeving aan het werk waren, hebben met de pomp van hun voertuig een eerste bluspoging gedaan. De brandweer heeft de brand uiteindelijk geblust en heeft weten te voorkomen dat ook andere schiuren vlam vatten. Daarbij moesten ook sloopwerkzaamheden worden uitgevoerd. De brandweer schaalde op naar 'middelbrand'.

Een bewoonster heeft twee konijnen die in de schuur stonden weten te redden. Zij heeft hierbij wel rook ingeademd. Zij is door het ambulancepersoneel onderzocht, en is later zonder spoed naar het ziekenhuis vervoerd. De konijnen zijn tijdelijk bij één van de buren ondergebracht. Het hok was al beschadigd door de hitte; de konijnen zijn dus net op tijd gered.

Er is geen 'duidelijke oorzaak' voor de brand te vinden. Team brandonderzoek komt ter plaatse om te kijken of de oorzaak nog te achterhalen is. Dat betekent niet dat er brandstichting of wat voor misdrijf dan ook vermoed wordt, maar de brandweer wil leren van branden en daarmee bijvoorbeeld brandgevaarlijke producten identificeren.

Foto's: o.a. Rene Hendriks en Sebastiaan Barel

w corspaanslaan

OrdPIv.jpeg

ImG1ZM.JPG

d4All0.JPG

6GRCw9.JPG

xTCRR2.JPG

P5Ki5h.JPG

SzKuzb.JPG

sA1DVG.JPG

GXdBow.JPG

7hhhFv.JPG

JZElpR.JPG

gMOMUT.JPG

EjeA6H.JPG

cLPk6h.JPG

muuE7P.JPG