Brand verwoest oudbouw Maerten van de Veldeschool | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Brand verwoest oudbouw Maerten van de Veldeschool

Stompwijk - Een brand in een slooppand aan de Doctor van Noortstraat is door de brandweer opgeschaald naar 'zeer grote brand'.


De brand woedt in de oudbouw van de Maerten van de Veldeschool, en gaat gepaard met zwarte rookwolken die tot in de wijde omtrek te zien zijn. De rook trekt in de richtg van o.a. Zoetermeer en Pijnacker. 

De brand is uitgebroken rond kwart voor acht en hierop zijn brandweereenheden van kazernes Zoetermeer-Stadshart en Leiden -Zuid (Hollands-Midden) ter plaatse gestuurd. 

Binnen tien minuten werd opgeschaald naar 'grote brand' en niet veel later naar 'zeer grote brand'. Ook brandweereenheden uit Leidschendam-Voorburg, Pijnacker-Nootdorp, Wassenaar, Wateringen, Honselersdijk en 's-Gravenzande verlenen ondersteuning bij de bestrijding van de brand. 

De inzet van de brandweer is er op gericht om overslag naar de omliggende gebouwen te voorkomen. De nieuwbouw die pal naast het brandende gebouw staat loopt door deze inzet geen gevaar. De wind staat gunstig waardoor rook en vliegvuur achter de kerk langs de polder in geblazen worden.

Over de oorzaak van de brand is nog niets officieel bekend gemaakt. Het is een slooppand en er zijn eerder al kleine brandjes gesticht. Men houdt nu ook voorzichtig rekening met brandstichting. Eerder is de asbest in het pand al weggehaald door de sloper, waardoor de brand nu ook op dat punt weinig kwaad kan voor de omgeving.

Update 15/4 13.26 uur: Omdat getuigen vertelden dat zij enige tijd voor de brand een aantal personen hadden zien wegrennen bij het oude schoolgebouw, houdt de politie er rekening mee dat de brand is aangestoken. Zij zijn daarom op zoek naar meer mensen die iets hebben gezien op zondagavond in de omgeving van de Doctor van Noortstraat.Video en foto's : Rene Hendriks, Roy Wolters, Jim Scheffers, Wessel Zuijderduin en Olav Spa

ZIsAic.JPG

x4o8FY.JPG

3UT3Cy.JPG

edmzt9.JPG

UFnMXb.JPG

lNGQLV.JPG

hQl1Zm.jpeg

vcQcLI.JPG

dchxsP.JPG

XoidNA.JPG

8AOgpv.JPG

D21usJ.JPG

xYbGQC.JPG

Hmqyua.JPG

YfaOJn.JPG

vPRe1c.JPG

9MDgzl.JPG

hWUJ33.JPG

JmEse3.JPG

hKKsfB.JPG

B65SOG.JPG

6U69HT.jpeg

marMnO.jpeg

RN4QjV.JPG

9Psn2P.JPG

kWXWPi.JPG

DWIrfR.JPG

tJYNxZ.JPG

Zrk9eF.JPG

bMsM2g.JPG

w wessel1

w wessel2

dYk11k.JPG

1XmM1X.JPG

DzYi90.JPG

NrqseB.jpeg

WxwTQP.JPG

DwxLqo.JPG

w wessel5

uVLHRX.JPG

88ISHt.JPG

dYnH6Z.JPG

iAzflh.JPG

RD8yJk.JPG

mJNtGX.JPG

Update 15-04-2019 :

Bij daglicht is de schade na aanleiding van de brand - en sloopwerkzaamheden goed te zien. (Video en foto's: Roy Wolters) 

hqmIuT.JPG

jmfEgd.JPG

vLZvH1.JPG

SPDaLT.JPG

c9bg3M.JPG

OxvTyj.JPG

6XySEo.JPG

KUc5cW.JPG