Dode na brand in woning Frans Mortelmansstraat | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Dode na brand in woning Frans Mortelmansstraat

Voorburg - Een forse nachtelijke brand heeft een woning aan de Frans Mortelmansstraat verwoest.


De brand brak kort na middernacht uit en was kort uitslaand. De brandweer schaalde op naar 'grote brand' om genoeg mensen en materieel ter plaatse te kijgen om het vuur te bestrijden.

Het is nog niet duidelijk hoe het met de bewoners van de bewuste woning (of: hun buren) is. Er zijn meerdere ambulances opgeroepen, maar dat is niet ongewoon bij een brand in een wooncomplex.

De brand woedt in het laagbouw deel van het complex, en niet in het hoge deel wat bekend staat als 'het zeilschip'. De Frans Mortelmansstraat grenst aan winkelcentrum 'de Julianabaan'.

Er ligt glas op grotere afstand van het pand. Dat zou erop kunnen duiden dat er aan de brand een soort van ontploffing vooraf is gegaan.

Update 02:15: de brandweer maakt bekend dat de bewoner van de getroffen woning helaas is overleden.

De burgemeester van Leidschendam-Voorburg Klaas Tigelaar is ter plaatse gekomen om kennis te nemen van de tragische gebeurtenissen. Er zijn ook technisch rechercheurs van de politie ter plaatse, die onderzoek komen doen naar de brand en de gebeurtenissen die daaraan vooraf zijn gegaan. De getroffen woning is uiteraard onbewoonbaar, maar de bewoners van de omliggende woningen kunnen waarschijnlijk naar hun huis terug zodra de brandweer het sein 'veilig' gegeven heeft.

Update 03:00: omwonenden bevestigen inderdaad dat aan de brand een kleine ontploffing vooraf is gegaan. De bewoner zou eerder ook de ruiten van zijn eigen woning in hebben gegooid.

Video: Roy Wolters

Video: Sebastiaan Barel

Foto's: Sebastiaan Barel, Roy Wolters, Hans Groenewegen 

Wd3LyK.JPG

2JWamt.JPG

67sJjE.JPG

YSA5N1.JPG

zs3H4u.JPG

jrVJBG.JPG

GxSHEm.JPG

gL7o1G.JPG

w DSC5378

QfAuvB.JPG

1BH523.JPG

EeBtdb.JPG

tXXSLd.JPG

uFbbfE.JPG

xo7Ky4.JPG

WHgnEs.JPG