Middel schoorsteenbrand in Pijnacker | Regio15.nl

Middel schoorsteenbrand in Pijnacker

th-mrf_5818' Wie mooi wil zijn die moet pijn lijden', is een bekend gezegde. Gelukkig ging dit vanmiddag niet letterlijk op bij een brand in een sauna- en beautycentrum aan de Katwijkerlaan in Pijnacker.

Eén van de bezoekers zag namelijk vuur uit de schoorsteen van het pand komen. Hierop werd direct de brandweer gebeld en vanaf de meldkamer werden brandweereenheden van de kazernes Zoetermeer/Oosterheem, Zoetermeer/Stadshart en Pijnacker-Nootdorp met prio 1 naar de Katwijkerlaan gestuurd.

Omdat de schoorsteenbrand nogal veel rook veroorzaakte, waren de aldaar aanwezige gasten inmiddels door het personeel van het centrum naar een andere verdieping geleid. Het centrum hoefde echter niet geëvacueerd te worden. De brandweer heeft eenmaal ter plaatse opgeschaald naar 'middelbrand', omdat de bemanning van beide tankautospuiten nodig was bij het ramoneuren van de schoorsteen en het onderzoeken van het pand naar eventuele doorslag.

Voor dit laatste werden plafonddelen verwijderd en werd er onderzoek verricht met een warmtebeeldcamera. Ook is er een CO-meting gedaan. Uit het onderzoek bleek dat de brand alleen in de schoorsteen zelf woedde en dat middels het ramoneuren al werd gedoofd. Bij de brand is niemand gewond geraakt.

Namens Stichting Salvage is een coördinator gestuurd voor het helpen bij de afwikkeling van de ontstane schade.

Video: Ferrie van der Geer
{flv}20100228{/flv}

Foto's: Paul Smits, Jonathan de Bruin

2

wmrf_5815

3

wmrf_5818

wmrf_5822

1