Gestolen auto gedumpt en in brand gestoken | Regio15.nl

Gestolen auto gedumpt en in brand gestoken

Den Haag - Op een leeg parkeerterrein bij de Eemstraat is zaterdagavond even voor elf uur een auto gedumpt en in brand gestoken.


Politie en brandweer waren snel ter plaatse na de melding, maar toen stond de auto al volledig in brand. Brandweer heeft de auto geblust en de politie was intussen al begonnen met onderzoek naar de toedracht.

Na controle van het kenteken bleek het een gestolen voertuig te zijn. Politie heeft meerdere getuigen gehoord en er bleken meerdere daders met een jerrycan weggerend te zijn bij de auto.

De parkeerplaats rond de auto werd afgezet als Plaats Delict en met behulp van de getuigen is het eerste deel van de vluchtroute vastgesteld. Agenten hebben de route afgelopen en uitvoerig gezocht naar sporen van de verdachten of de jerrycan.

Na overleg met de recherche is een berger ter plaatse gekomen om de uitgebrande auto naar Politiebureau Zichtenburg te vervoeren. Aldaar zal op zondag een uitgebreid sporen-onderzoek plaatsvinden door Forensische Opsporing.

De politie heeft een vermoeden dat dit voertuig (als vluchtauto?) is gebruikt bij een incident elders in de regio. De recherche zal hier verder onderzoek naar doen.

Video en foto's: Sander Paardekooper

K9H279.jpeg

si9KRO.jpeg

pWUYpb.jpeg

FwrAsT.jpeg

amhdjF.JPG

oAnN4t.JPG

9Ax7uW.JPG

i8KBzg.JPG

FjLIly.JPG

3EDFfN.jpeg

Mb6FT1.JPG

VdGsh6.jpeg

Sw71sW.JPG

tvD3k8.JPG